eurogamesVan 20 tot en met 24 juli staat Rotterdam in het teken van het belangrijkste homo- en lesbosportevenement van Europa: de EuroGames 2011. Zo'n 6.000 deelnemers uit binnen- en buitenland komen naar de havenstad om te sporten, cultuur te proeven en natuurlijk om kennis te maken met alles wat Rotterdam te bieden heeft. En dat alles onder het motto "Show Your COLOUR!".

Voor iedereen
De EuroGames zijn een sportief feestje voor iedereen. Natuurlijk in de eerste plaats voor de deelnemers aan de 28 sporten en het uitgebreide cultuurprogramma. Maar ook voor alle Rotterdammers en iedereen die in juli 2011 naar de stad komt. Want meer nog dan homo-emancipatie in de sport, vraagt deze editie van de EuroGames mensen open te staan voor iedereen. Ongeacht culturele achtergrond, geaardheid of sekse. Iedereen mag meedoen en iedereen mag komen kijken: Show Your COLOUR!

Sport
De inschrijving voor de EuroGames 2011 is vorig jaar november gestart en de teller staat nu al op ruim tweeduizend deelnemers. Je kunt je inschrijven voor 28 sporten, van volleybal tot waterpolo en van voetbal tot atletiek. Als je je voor 1 mei inschrijft zijn de deelnamekosten € 100,- voor leden van de EGLSF (European Gay & Lesbian Sport Federation); niet leden betalen € 20,- meer.

Cultuur
Ben je niet zo sportief? Ook dan is er reden genoeg om naar de EuroGames 2011 te komen. Er wordt namelijk ook de eerste editie van het jaarlijks terugkerende COLOUR Festival gehouden. Een cultureel evenement ter bevordering van acceptatie en integratie van homoseksuelen, lesbo's, biseksuelen en transgenders onder zowel autochtonen als allochtonen. Er wordt nog hard gewerkt aan het programma maar in ieder geval zal er een spetterend feest worden gehouden en een filmfestival.

Website
Wil je meer weten over de EuroGames 2011 en het COLOUR Festival, je inschrijven of je aanmelden als vrijwilliger? Ga dan naar http://www.eurogames2011.eu. Hier vind je alles dat je weten moet. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief zodat je het laatste nieuws het eerste leest.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.