CPP-IBM Foto: Katiche van der KnoopIn het kader van de vierde jaarlijkse conferentie van de Company Pride Platform Foundation (CPP) in Amsterdam, samen met het derde jaarcongres van de International Gay and Lesbian Chamber of Commerce (IGLCC) tussen 9 en 11 juni, kwamen sprekers uit de internationale businesswereld, uit de publieke sector, vertegenwoordigers van de Nederlandse overheid en de Europese Unie en uit de internationale LGBT business community bijeen. Thema was 'til internationaal LGBT-businessleiderschap naar een hoger niveau'.

 

Het IGLCC is vooral bekend van de International Business Equality Index die zij jaarlijks bepalen voor de meest LGBT-vriendelijke bedrijven wereldwijd. In 2009 was de winnaar British Telecom. Dit jaar werd de Award toegekend aan IBM. IBM heeft 'Diversity' in zijn bedrijfsfilosofie in alle vestigingen ter wereld opgenomen. Deze filosofie gaat terug tot midden vorige eeuw; inmiddels is het bedrijf bij 'Diversity 3.0' beland, waarbij juist verschillen tussen mensen vooral worden gezien als de basis voor groei en innovatie.

CompanyPridePlatformDe toekenning van de eerste plaats op de Index werd enthousiast aangenomen door general manager voor o.a. Nederland Harry van Dorenmalen. Na een plenaire openingsvergadering en sfeervolle borrel in SofitelHotel The Grand was er anderhalve dag gelegenheid voor bezoek aan seminars, talkshows en netwerken en genieten van een borrel in het Bimhuis en het Muziekgebouw aan 't IJ. Sprekers op het congres waren o.a. Boris Dittrich van Human Rights Watch, Hans van Scherpenzeel, directeur van Shell Nederland Raffinaderij Pernis en Belinda Pyke, directeur Gelijkheid Mannen en Vrouwen bij de Europese Commissie. Vrijdag ging de conferentie door in het Bimhuis en werd het geheel afgesloten met een jaarlijks Awards- en galadiner in het Sofitel Grand Hotel, met lokale en internationale 'dignitaries'. Foto: Katiche van der Knoop. Lees hier meer.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.