kwakoe.jpg

Op de 2e Roze Zondag op 26 juli a.s. tijdens het Kwakoe Festival in Amsterdam zijn enkele openlijke Surinaamse en Antilliaanse homoseksuelen, lesbiennes en transgendersaanwezig. Deze publieke bespreking van homoseksuele gevoelens en de gevolgen voorhet dagelijks leven is uniek in de zwarte homo-emancipatie. Stadsdeelvoorzitter ElviraSweet zal het roze event openen. Op 16 juli opent tevens de tentoonstelling over hethomomonument waarin een divers beeld van zwarte homoseksuele Amsterdammers wordt gegeven.

Elvira Sweet zal namens Zuidoost samen met Dennis Boutkan van COC Amsterdam de Roze Zondag feestelijk openen. Talkshowhost Guilly Koster (ovb) zal door interviews zwarte lesbo’s, gays en transgenders uitnodigen hun verhaal te vertellen. Zijn streven is mensen aan het woord te laten die je anders niet hoort, mensen op plekken uit te nodigen waar je ze anders niet ziet. Deze

publieke bespreking van homoseksuele gevoelens en de gevolgen voor het dagelijks leven is uniek in de emancipatie van de verschillende gemeenschappen. Roze Zondag op Kwakoe Festival wordt net als de succesvolle bijeenkomst vorig jaar een vrolijk

Meet & Greet Event, waarbij Amsterdam Zuidoost op eigen manier een startschot geeft op de Amsterdam Pride week in de stad. COC Amsterdam brengt een programma met muziek opgezet in samenwerking met de Zuidoost gay/lesbische gemeenschap. Voorlopig programma 26 juli:

Talkshow/ dialoog met Guilly Koster (ovb).

Zulile (spoken word met muzikale begeleiding).

Baggy Family Entertainment (rap door 2 jongens en 2 meiden over hun levenservaringen).

Collin Schorea (cabaret/ comedy) (ovb).

Suite-la-Eket (coverband met o.a. een mix van soul, neo-soul & easy listening)

Zanele Muholi zal gevraagd worden deel te nemen met haar project om zichtbare homo's , lesbo's

en transgenders met haar camera vast te leggen.

Als voorbereiding op Roze Kwakoe opent Elvira Sweet op 16 juli de expositie over het homomonument: “Monument van trots” in het stadsdeelkantoor van Amsterdam Zuidoost. Deze tentoonstelling geeft een divers beeld van de homoseksuele bewoners van Amsterdam. Indrukwekkend is de bijdrage van Zanele Muholi, fotograaf en visueel activiste voor FEW Forum for the Empowerment of Women in Zuid Afrika, een organisatie voor zwarte lesbische vrouwen. Inssaf Uariachi, Nederlands-Marokkaanse lesbo, pleit voor meer zichtbaarheid en een goede voorlichting. Roze Zondag op Kwakoe is een samenwerking van COC Amsterdam met St.Alma, FNV Roze, stadsdeel Zuidoost en Suri Positivo's.

Voor aanvullende vragen over de inhoud van dit persbericht:

· Dennis Boutkan, voorzitter COC Amsterdam, 0627083338, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.kwakoefestival.nl

 

Voorlopig programma Roze Zondag op Kwakoe

13.00 Optreden 4 jonge rappers Baggy Family Entertainment

13.15 Opening Roze Zondag door Elvira Sweet stadsdeelvoorzitter en Dennis

Boutkan COC Amsterdam voorzitter.

13.35 Interviews door Guilly Koster met Miss femme 2009 Giullitta Anthony

Surinaamse lesbo, Louise Audi (Veilige Haven) draagt tekst voor, Estrella

(Ant.Transvrouw) (ovb) gevolgd door Dialoog met de zaal.

14.35 Pauze met DJ

14.50 Optreden Zulile, Surinaamse lesbische dichteres in kader van Black Talk,

onder begeleiding van cello door Antonia Libert.

15.25 Presentatie plannen SIO door Stanley Lo-A-Njoe voor debat in september

over homo en religie en coming out.

15.45 Optreden Suite – la Eket

16.30 DJ tot 1700

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
Voor financiën: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.