lesbianparents1.jpgPer 1 januari 2009 veranderen een aantal dingen in de wetgeving met betrekking tot adoptie door paren van het gelijk geslacht. Paren van gelijk geslacht kunnen per ingang van het nieuwe jaar gezamenlijk een buitenlands kind adopteren. Zij hoeven niet meer de bestaande procedure te volgen door eerst een eenouderadoptieverzoek in te dienen en die te laten volgen door een verzoek tot adoptie door de partner. Voorwaarde is wel dat het land van herkomst een kind beschikbaar stelt voor adoptie door paren van gelijk geslacht.

Bron: Persbericht Ministerie van Justie

 

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.