1_patervankilsdonk.jpg

"Homoseksualiteit is geen afwijking of stoornis, maar een vondst van de Schepper" Dat is een van de uitspraken van Pater van Kilsdonk. Pater Jan van Kilsdonk is in de nacht van 30 juni op 1 juli 2008 in zijn slaap in Amsterdam overleden. Dat heeft pater Gregory Brenninkmeijer, hoofd van de jezuïeten in Amsterdam, laten weten. Van Kilsdonk is 91 jaar geworden. Van Kilsdonk was tot en met 1982 jaren actief als studentenpastor in Amsterdam. Hij stond bekend om zijn progressieve opvattingen.

Van Kilsdonk was tegenstander van het verplichte priestercelibaat en kwam op voor de rechten van vrouwen en homoseksuelen in de Rooms-Katholieke Kerk. Hij heeft vele aidspatiënten in hun laatste levensjaren bijgestaan. De laatste jaren was Van Kilsdonk elke zondagochtend te vinden in de Dominicuskerk in het centrum van Amsterdam. Hij had daar een vaste plaats, die de kerkgangers zorgvuldig voor hem vrijlieten. Op Youtube staat een interessant interview met van Kilsdonk.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.