Against NatureEen tentoonstelling over homoseksualiteit in het dierenrijk

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht heeft vanaf 24 mei 2008 een spraakmakende expositie te gast: Against Nature? – een tentoonstelling over homoseksualiteit in het dierenrijk.

Giraffen, meikevers, pinguïns en egels – het zijn maar enkele van de ruim vijftienhonderd diersoorten waarvan homoseksueel gedrag bekend is. Vergeleken met sommige Kaketoesoorten is homoseksualiteit bij mensen zelfs maar een zeldzaam verschijnsel: bij de Rosékaketoe is de helft van alle paartjes homoseksueel.

 

'Against Nature?' presenteert in een kleurrijke expositie biologisch onderzoek naar homoseksueel gedrag bij dieren. De expositie is ontwikkeld door het Natuurhistorisch Museum van de Universiteit van Oslo, naar aanleiding van de opmerking van een prominente Noorse geestelijke die homoseksualiteit "tegennatuurlijk" vindt. Niets is minder waar: bij ruim vijftienhonderd diersoorten is homoseksueel gedrag waargenomen en gedocumenteerd; bij zo'n vijfhonderd soorten hebben biologen het onderwerp zelfs uitgebreid onderzocht.

Vanaf 24 mei 2008 is de tentoonstelling in Nederlandse bewerking in Maastricht te zien, waarbij het onderwerp mede aan de hand van dieren die van nature in het Limburgse heuvelland voorkomen geïllustreerd wordt. Homoseksueel gedrag, zo blijkt, is veelvoorkomend en doodnormaal in het dierenrijk.

 "Against Nature?" is te zien tot en met 31 augustus.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.