LGBT Nieuws

Hier komen alle Lesbian Gay Bisexual or Transsexual georienteerde nieuwsberichten en netwerkberichten.

safe imagePride Photo Award is gestart met een crowdfunding campagne om haar (eerste) fotoboek mogelijk te maken

Pride Photo Award bestaat 5 jaar en is uitgegroeid tot een evenement met internationale allure. Het boek Pride Uncovered bevat een unieke collectie foto’s van alle winnende fotografen van de eerste vijf edities. Foto’s die de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender gemeenschap (LHBT) in al haar verscheidenheid in beeld brengen uit bijvoorbeeld Uganda, Mexico, Mongolië, Rusland, de VS en natuurlijk uit Nederland.

Steun dit project: voor slechts € 25 heb je het boek en daarmee geef je Pride Photo Award en meer dan 80 moedige en talentvolle fotografen eerbetoon en een instrument om hun werk voor te zetten. Lees meer

question-markGeachte mevrouw, heer, als master studente Gezondheidspsychologie aan de Open Universiteit doe ik onderzoek naar de relatie tussen Biseksualiteit en Gezondheid. Er zijn biseksuelen die open zijn over hun seksuele voorkeur en er zijn biseksuelen die er nooit of bijna nooit met een ander over praten. Het doel van dit onderzoek is mogelijke verschillen in gezondheid in kaart te brengen tussen biseksuelen die open over hun seksuele voorkeur zijn en biseksuelen die er niet open over zijn. Ik zou het bijzonder op prijs stellen als u via uw website dit onderzoek onder de aandacht van de bezoekers zou willen brengen. Ik ben op zoek naar respondenten die ouder zijn dan 18 jaar en die zich seksueel aangetrokken voelen tot zowel mannen als vrouwen. Het is hierbij van belang dat ze zichzelf als biseksueel zien. Daar hoeven ze nog nooit met iemand over te hebben gesproken, ze hoeven ook geen relatie te hebben met een vrouw of een man of met beiden. De gegevens zullen volstrekt anoniem worden verwerkt en alleen voor dit onderzoek worden gebruikt. De (on)zichtbare biseksualiteit wordt gerespecteerd. Indien gewenst kan ik u een informatieve brief toesturen, die u op uw site kunt publiceren. Mocht u nog vragen hebben over dit onderzoek dan verzoek ik u te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit is de link naar het onderzoek: www.thesistools.nl/Bi-gezond Bij voorbaat hartelijk dank voor de aandacht die u aan dit onderzoek besteedt.

Met vriendelijke groet, Maria Verbeek

CompanyPridePlatformWorkplace Pride Leadership Awards voor de eerste keer uitgereikt

 

Amsterdam, 15 Juni- Tijdens het slotdiner van de 6e LGBT Inclusion Conferentie van Workplace Pride in Hotel Krasnapolsky heeft het Dutch Government Pride Platform de prijs gewonnen voor het beste nieuwe netwerk voor LGBT (Lesbische, Gay, Bisexuele en Transgender) werknemers. De jaarlijkse prijs, een initiatief van Workplace Pride, plaatst organisaties en personen in het voetlicht die zichtbaar hebben bijgedragen aan een homovriendelijke werkomgeving.

logo

Boris Dittrich (Human Rights Watch) is one of the keynote speakers at the international Workplace Pride 2012 LGBT Inclusion Conference on 15 June 2012 in Amsterdam. The Conference addresses ‘LGBT leadership in the workplace’.

Together with Claudia Brind-Woody, Managing Director IBM Intellectual Property & Advanced Technology Licensing, Boris Dittrich will share what it means to be an ‘open’ LGBT leader. What are the challenges and are there any differences between Public Sector and Corporate environments? And how can Academia and Non Governmental Organizations contribute to the LGBT workplace dialogue?

Q-A

Vier jonge filmmakers die zich identificeren als 'queer' hebben genoeg van de ouderwetse LHBT-hokjes (Lesbisch, Homo, Bi, Trans) en zien bij generatiegenoten een roep om een nieuwe term, een nieuwe identiteit. Queer dus. In Engeland een scheldwoord maar vanuit de underground scene van Berlijn geldt 'queer' als geuzennaam voor iedereen die anders is en zich niet kan vinden in gevestigde tegenstellingen als man/vrouw, homo/hetero, zwart/wit.

Queer Amsterdam wordt een pilot voor een fictie-serie die gaat over iedereen die anders ís. Waar de meeste films of series ophouden bij de bekende conflicten rondom de coming out, gaan wij verder en laten wij ónze wereld zien: een wereld die voor veel mensen tot op heden onbekend was. Nooit eerder is dit aan een breed publiek laten zien. Deze wereld draait om liefde, drama, werk, humor, vriendschap en over 'anders' zijn. Zeven hoofdpersonen nemen je mee hun kleurrijke leven in en langzaamaan ontdek je dat deze mensen helemaal niet zo anders zijn. Want eigenlijk is iedereen een beetje queer. Homo én hetero, man én vrouw. U ook.

DutchLogo

Vanaf woensdag 28 maart start het grootste LHBT-onderzoek dat ooit in Europa gehouden is. Dit gebeurt door middel van een grootscheepse enquête die tot eind juni 2012 via www.lgbtsurvey.eu is in te vullen. Deze website wordt op 28 maart om 12:00 uur gelanceerd.


Behalve incidentele nieuwsberichten over de discriminatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT-)mensen, is er in de EU nauwelijks onderling vergelijkbare informatie verzameld over de dagelijkse ervaringen van LHBT-mensen in betrekking tot discriminatie. Daarom heeft  het Grondrechtenbureau van Europa (FRA) nu de allereerste online-enquête in de Europese Unie gemaakt om een juist beeld te krijgen van het leven van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender mensen (18 jaar of ouder). Hiermee probeert ze hun ervaringen in kaart te brengen. De enquête wordt gehouden in de 27 EU-lidstaten (waaronder Nederland) en Kroatië.

Hoe ervaren homoseksuele veertigplussers de overgang van jeugd naar Midlife (ouderdom)? Welke veranderingen constateren zij nu ze in deze levensfase zijn? Hoe ervaren zij dit? De documentaire GAYmidLIFE, die Menne Vellinga en Philip Felix hebben gemaakt, laat duidelijk zien dat dit voor iedereen weer anders is. Zij hebben een tiental homomannen ondervraagd, in leeftijd tussen de 40 en 60 jaar, maar met nogal uiteenlopende beroepen en carrières.

Zo is er bijvoorbeeld een rechter bij, maar ook een handyman, een company-counceler, een purser in de luchtvaart en een theologie studerende werker in de zorg. Iedereen gaat op zijn eigen manier in op allerlei vragen – over hoe zij het ouder worden ervaren welke veranderingen er in hun leven hebben plaats gevonden en hoe het leven hen tot nu toe heeft gevormd. En wat ze met de kennis van nu anders hadden kunnen doen. De handyman is blij dat hij eindelijk tot rust is gekomen, nu de competitie en de scoringsdrang in het homo-circuit voor hem zijn weggevallen: ‘Je hoeft gelukkig niet meer de mooiste jongen van de kroeg te zijn.’ De company-counceler constateert veranderingen in smaak en voorkeur: ‘Zo ben ik een buik mooi gaan vinden.‘

De rechter vindt het van belang dat je als oudere homoman zichtbaar blijft, dat ook dan een voorbeeld-functie vervult en laat zien dat je als homo normaal in het maatschappelijk leven kunt staan.

Kortom een bijzonder elftal, mannen die zich 'blootgeven'.

GAYmidLIFE zal worden vertoond tijdens de Roze Filmdagen 2012. De makers willen hun documentaire daar in première laten gaan.

www.rozefilmdagen.nl Amsterdam 15-25 maart 2012.

cocamsterdamCOC Amsterdam is stevig verankerd in de Amsterdamse samenleving. Met een krachtige politieke lobby, meer dan 400 voorlichtingsbijeenkomsten op middelbare scholen in de stad in 2011, de Pride Photo Award,  multiculturele events en diverse werkgroepen timmert de vereniging stevig aan de weg. Onze talloze vrijwilligers en leden staan aan de basis van al deze activiteiten.

Maar COC Amsterdam heeft nog  meer ambities. Het veranderende politieke en economische klimaat schept nieuwe uitdagingen. Om deze uitdagingen nog beter aan te gaan zijn wij op zoek naar gedreven mensen die ons kunnen adviseren en versterken. Mensen die de LHBT gemeenschap in Amsterdam een warm hart toedragen.

Graag komen wij in contact met professionals die ons kunnen helpen en adviseren op het gebied van sponsoring, fondsenwerving, externe financiering en arbeidsrecht. Ook zullen in de loop van 2012 een aantal bestuursfuncties vrijkomen.

Geïnteresseerden nodigen wij van harte uit contact met ons op te nemen. Mail dan naar Jan van Asch Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zijn er trots op, om op onze geheel vernieuwde website www.cocamsterdam.nl ,Genius als onze partner te mogen begroeten. Je kunt ons ook volgen op www.facebook.com/cocamsterdam.nl en op Twitter www.twitter.com/cocamsterdam.nl

Namens het voltallige bestuur van COC Amsterdam wensen wij je prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2012.

Bestuur COC Amsterdam

 

Om de acceptatie van homoseksualiteit te vergroten en zichtbaar te maken organiseert Haarlem Roze Stad in 2012 een ambitieus cultuurprogramma. Met tentoonstellingen, concerten, theater, workshops, lezingen en films. Voor alle Haarlemmers, hetero’s, homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders. Niet alleen tijdens de Roze Zaterdag, maar verspreid over heel 2012.

 

Hiervoor is geld nodig en daarom nodigen wij u van harte uit voor de kleurrijke benefietveiling op zaterdag 3 december a.s. Onder de bezielende leiding van kunsthandelaar Willem de Winter, bekend van Tussen Kunst & Kitsch, veilen we een uniek en gevariëerd aanbod van literair-roze wandelingen, een gesigneerde ukelele van Brigitte Kaandorp, een Amsterdam-gallery-crawl, een rondleiding bij radio 3FM, architectuurtekeningen, beeldende kunst, foto’s en sieraden, gedoneerd door:

 

Max van Aerschot Dick Barendsen Peter Bastiaansse Giel Beelen Liselot Been Lilian Blom Wim Borst Cees Brandjes Jan van Breda Daan Brouwer Dennes Bulters Paul Derrez Marinus Fuit Suzanne Groot Boudewijn de Groot Ronnie Helder de Jopenkerk Brigitte Kaandorp Joke Kokkelkoren Marc Kuyper Bubb Kuyper Veilingen Birgit Laken Paul Mertz Han van der Mijn George Moormann Eric de Nie Antoinette Otten Parmentier Oass Advocaten Anton Pauw Louis La Rooij Fred Rosenhart Ronald Ruseler Sainthill Lijsten Pieter en Marieke Sanders Robert Schlingemann Tonneke Sengers Smith Boeservan Grafhorst notarissen Corrie Swaak Joost Swarte P.F. Thomése Norman Trapman TRIK Yvon Trossèl Van Duivenboden Interieur Eddy Varekamp Cora Verhoog de Wilson’s bar Kik Zeiler en anderen...

 

Kijkdag: zaterdag 3 december a.s. van 10-13 uur. Veiling aansluitend om 14 uur Voor het aanbod online zie: www.haarlemrozestad.nl Plaats: Doopsgezinde Gemeente Haarlem Frankestraat 24, 2011 HV Haarlem Graag tot ziens op zaterdag 3 december a.s.!

Contactpersonen: - Peter van Kester (veiling): 06-55932310, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Doopsgezinde Gemeente Haarlem stelt haar ruimte gratis ter beschikking. De ruimte is ook te huur voor andere culturele evenementen. Zie www.vdgh.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

danseretteJe ziet er naar uit of je ziet er tegenop: kerst! Maar het feest komt eraan en dan kan je het maar beter zo leuk mogelijk maken. Dat gaan we zeker doen op zaterdag 17 december. Dan is de KerstDanserettein Akhnaton. Compleet met piek en ballen, zullen we maar zeggen. En...naast al die heerlijk 'gewone' Danserettehits natuurlijk af en toe een dansbare pink kersthit. Kaarten alleen in voorverkoop! Er zijn 300 kaarten beschikbaar voor de KerstDanserette en die gaan allemaal in de voorverkoop. KOOP HIER JE KAARTEN

Danserette is al ruim 5 jaar het vrolijkste gay dansfeest van Amsterdam met pink classic hits en roze tunes van nu: van Donna Summer tot Madonna en van ABBA tot Lady Gaga. Oude en nieuwe disco, dansbare kitsch en pop uit de 70's, 80's, 90's, 00's en 10's. Hits die iedereen kent of herkent.

Het nieuwe jaar goed beginnen? Doe mee aan de startersgroep van DGLA vanaf woensdag 13 januari 2012. In acht weken krijg je een perfecte looptraining. De training vindt plaats op de atletiekbaan van AV'23 en kost € 15,00 voor acht trainingen. Dus wil je beter leren hardlopen, meld je nu al aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle informatie over Dutch Gay & Lesbian Athletics vindt je op dgla.nl Met sportieve groet, Bestuur DGLA

Bijna 1500 mensen hebben de afgelopen weken via Stichting OndersteBoven een stem uitgebracht op hun favoriete LesbIcoon. Men kon kiezen uit 49 iconen, maar mocht ook zelf een icoon aandragen. Hier koos een behoorlijk aantal stemmers voor en zo is de lijst uitgebreid met 69 iconen tot 118 iconen.
De kroning vindt plaats op 14 december 2011 tijdens de openingsreceptie van ProGay's Pink Christmas in Amsterdam vanaf 17.00 uur. 


AMSTERDAM - Het sociale netwerk PINKwest voor homo's en lesbische inwoners van Amsterdam West organiseert in samenwerking De Nieuwe Boekhandel en de Bagels & Beans: Bagels & Boeken. Op zondag 27 november organiseert PINKwest Bagels & Boeken, met vanaf 12.00 een lunch voor 6 euro in de Bagels & Beans aan de Bos en Lommerweg 333. Daarna vanaf 14.00 in de Nieuwe Boekhandel - Bos en Lommerweg 227 homo/lesbisch lezen. Met voorlezen voor kinderen, Monique's PINK top 5 en het favoriete boek van r buurtbewoners. Met als speciale gast Anja de Crom, winnaar schrijver beste lesbische boek 2010. Tevens is er tijd voor een drankje en hapje. Meer informatie op www.pinkwest.nl. Beide evenementen zijn voor iedereen toegankelijk.
logo-homogeschiedenisRecent werd de Nederlandse website homogeschiedenis.nl gelanceerd. Daarop toegankelijke informatie over 4000 jaar geschiedenis van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's). De website werd gelanceerd door het Gay-Straight Alliance-scholierennetwerk van COC (holebifederatie) Nederland. Op de site is informatie te vinden over een keur aan onderwerpen dat gerelateerd is aan homoseksualiteit en transgenders. Bijvoorbeeld over popsterren die holebi of transgender zijn. Over homoseksualiteit en godsdienst en over de manier waarop homoseksuelen zich in verschillende culturen verenigden tot de huidige emancipatiebewegingen: van Sodom en Gomorra tot Lady Gaga. Op de geniuswebsite krijgt deze link dan ook een waardige plaats in het link-overzicht.

DEN HAAG - Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) wil alsnog dat er op scholen meer aandacht wordt besteed aan seksuele diversiteit. Ze gaat daarvoor de kerndoelen in het onderwijs aanscherpen.

Dat bleek woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over vorming in het onderwijs. De Tweede Kamer drong er al lange tijd op aan om meer aandacht te besteden aan seksualiteit en seksuele diversiteit, waaronder homo-voorlichting.

COC Nederland presenteert een lijst van 100 organisaties die volgens medewerkers homovriendelijk  zijn. De lijst is samengesteld met Sfeermeter.com, een applicatie op Facebook en Linkedin. 

De bedrijven op de lijst kregen van één of meerdere medewerkers een positieve score als het gaat om homovriendelijkheid, sfeer en tolerantie in het algemeen.

Lees de lijst en zie of jouw bedrijf er bij staat:  http://publiek.coc.nl/download/BIJLAGE-COC-presenteert-100-homovriendelijke-organisaties-10-november-2011.pdf

ihliaExpositie IHLIA-plein - 6e etage OBA - 18 november 2011 t/m 31 januari 2012
In 2011 is het honderd jaar geleden dat minister Regout artikel 248bis invoerde. Het was het eerste homospecifieke wetsartikel in Nederland. De tentoonstelling 'Bewaar mij voor de waanzin van het recht'schept met originele foto's, brieven en fragmenten een aangrijpend beeld van de relatie tussen het strafrecht en de positie van homoseksuelen in de Nederlandse maatschappij.

BewaarMe‘BEWAAR ME VOOR DE WAANZIN VAN HET RECHT’ - Homoseksualiteit en strafrecht in Nederland
Gert Hekma & Theo van der Meer (redactie)
(ISBN 97890 79700 39 4, 220 pagina’s, rijk geïllustreerd, € 15,00)

Deze bundel gaat over strafrecht en homoseksualiteit en over de uitwerking die de wet heeft gehad op de levens van individuele homo’s en lesbo’s, in het bijzonder van degenen die direct met vervolging te maken hebben gekregen. 2011 is voor de Nederlandse homo- en lesbogemeenschap een jaar om enkele bijzondere gebeurtenissen te herdenken. Het is tweehonderd jaar geleden dat in 1811 homoseksueel gedrag in Nederland werd gedecriminaliseerd. Van letterlijk een doodzonde werden homoseksuele contacten in de privésfeer helemaal vrij. In 1911 werd het nieuwe wetsartikel 248bis ingevoerd, dat seksuele omgang tussen meerder- en minderjarigen van hetzelfde geslacht strafbaar stelde..

Duran Renkema [bron Coc.nl]Gisteren heeft de kantonrechter in Leiden uitspraak gedaan in de zaak van de homoseksuele leraar, die door zijn school ontslagen dreigde te worden. De enkele-feitconstructie uit de Algemene Wet Gelijke Behandeling (AWGB) bepaalt dat scholen in het bijzonder onderwijs docenten en leerlingen weliswaar niet mogen wegsturen of weigeren wegens het ‘enkele feit’ van hun seksuele gerichtheid, maar wel op grond van bijkomende omstandigheden. De rechtzaak is door Duran gewonnen, en de rechter heeft op alle punten de school in het ongelijk gesteld. Zie persbericht van het COC op www.coc.nl. Duidelijk is bevestigd, dat iemand niet kan worden ontslagen vanwege homoseksuele gerichtheid, ook niet op een christelijke school. Er loopt nog een procedure van meer algemene aard bij de Commissie Gelijke Behandeling. We zamelen nog steeds geld in via het COC om de kosten van de advocaat te dekken - dit is een kostbare procedure, ook al doet Kennedy Van Der Laan het tegen een vriendenprijs. 

SpeakUp Amsterdam heeft in alle stadsdelen van Amsterdam events georganiseerd met jongeren om mannelijkheid en vrouwelijkheid en de acceptatie hiervan in de publieke ruimte te bespreken. Naar aanleiding van de foto's van Pride Photo Award die de hele maand september op pleinen in de stad hebben gehangen.

De resultaten van deze besprekingen worden op 3 november samengevat en voorgelegd aan een panel van kenners van het uitgaansleven.

Line up voor een visie op de toekomst van Amsterdam:
* Rob de Jong (ondernemer die concept Arc en Rogue ontwikkelde)
* Thom Goderie (Mr Gay NL)
* Sherryl Netteb (Sjeazy Pearls)
* Ton van Kesteren (Politie Amsterdam)
* Jeanine van Pinxteren (stadsdeelvoorzitter Centrum)

Op 9 december a.s. organiseert het COC's Gay-Straight Alliance Netwerk voor de tweede keer Paarse Vrijdag. Op deze dag vragen GSA's hun medeleerlingen én docenten om paars te dragen als statement tegen homofobie.


http://www.youtube.com/watch?v=rKR-6dkxMdo

nicolette-straverNicolette Straver
zal spreken over 'Work hard, play hard!' op de 'L-Women at Work' (1st Pan-European event about advancing careers of lesbians, bisexual and transgender women in business).

"Nicolette is a communications manager with a background in and passion for diversity and sustainability. She is currently working in the Diversity team at ABN AMRO. She is also co-founder and former Board member of the ABN AMRO Gay Bankers Network. Nicolette is married and lives in Haarlem, The Netherlands. When she is not working, she loves to watch BBC costume dramas, to travel and to learn. Genius provides a forum in which lesbian and gay professionals can build, develop and enjoy experiences and learning in both formal and social environments. What does Genius do to bring both relevancy and pleasure successfully to it's members?"

Voor meer informatie: http://l-womenatwork.com/2011/10/25/work-hard-play-hard/
Lesbische, homoseksuele en biseksuele vrouwen en mannen kampen met meer gezondheidsproblemen dan heteroseksuelen. Minderheidsstress is hier mogelijk een verklaring voor, stelt promovenda Lisette Kuyper. In haar proefschrift schrijft Kuyper dat holebi's naast algemene risicofactoren voor de gezondheid, ook te maken krijgen met holebispecifieke risicofactoren, zoals discriminatie.

Wat: 1e pan-europese evenement rondom bevorderen van carrière mogelijkheden van lesbische, biseksuele en transgender vrouwen in het bedrijfsleven.
Wanneer: 11 november 2011
Waar: Park Hotel Amsterdam (www.parkhotel.nl)
Voor wie: het evenement is gericht op maar niet exclusief voor lesbische, biseksuele en transgender vrouwen in het bedrijfsleven.
Kosten: €50,- voor de hele dag inclusief lunch en netwerkborrel.
Taal: Engels
Organisatie: o.a. Company Pride Platform, LesBizz, EGMA, Out&Equal, Qfactor en Wybernet
Leiden University hosts panel on Multidimensionality, LGBTs and the Law

On Friday 14 October 2011, Leiden University's Week of Diversity will be concluded with a debate on how multiple discrimination affects lesbians, gay, bisexuals, transgenders and others. Speakers are Darren Rosenblum (professor of law at Pace Law School, New York) and Domenica Ghidei (member of the Dutch Equal Treatment Commission), and the event will be chaired by Kees Waaldijk. Organised by Leiden Law School together with Leiden University's LGBT network ("De Leidsche Ganymedes Borrel"). More info at
http://law.leiden.edu/current-students/news/debate-on-multidimensionality-lgbts-and-the-law.html.

Mosse Lezingen najaar 2011 in samenwerking met het IHLIA
Plaats: Haasse Vestdijk zaal, zesde verdieping, Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oostelijke Handelskade 143, 1011 DL Amsterdam
Tijd: vrijdag 18-19.30 uur
Gratis, aanmelding verplicht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De lezingen zijn in het kader van de expositie 'Bewaar ons voor de waanzin van het recht'. Honderd jaar homoseksualiteit en strafrecht die op dezelfde verdieping zal zijn van van 18 november 2011 tot minstens 14 januari 2012. Beide sprekers hebben artikelen in de vrijwel gelijknamige bundel geredigeerd door Gert Hekma en Theo van der Meer die bij de tentoonstelling verschijnt.
Over de opening van de expositie en de bundel wordt u nader geïnformeerd.

Spreker: Michiel Baas, International Institute for Asian Studies (IIAS)
Datum/tijdstip: donderdag 6 oktober, 18.15 – 19.00 uur
Kosten: € 5,- 
Locatie: Filmhuis Den Haag

Twee jaar geleden besloot het gerechtshof van de Delhi dat artikel 377 in strijd was met de Indiase grondwet. Tot dan toe was het op basis van dit artikel seksueel verkeer tussen mannen strafbaar met een gevangenisstraf van tien jaar. Het was een belangrijk moment voor de Indiase lgtb-gemeenschap omdat dit voor het eerst was dat een officieel orgaan hun rechten erkende. De Indiase film, en dan met name Bollywood, heeft in het verleden weinig tot geen aandacht gehad voor homovraagstukken. Daar lijkt nu geleidelijk verandering in te komen.

ArtfairDe Open Art Fair is een kunstbeurs voor iedereen. Woensdag 14 t/m zondag 18 september. Voor kenners en  liefhebbers, door galeries uit binnen- en  buitenland en met de meest  uiteenlopende vormen van hedendaagse kunst. Of u nu van schilder- of  beeldhouwkunst houdt, van glas, keramiek of sieraden - op de Open Art Fair zijn alle kunstuitingen te zien  en te koop.

O.a. Galerie MooiMan, stand 42. Via deze galerie zijn er gratis toegangskaarten te downloaden door hier te klikken. Geldig voor twee personen.

LogoPhotoPrideAwardsVan zaterdag 3 september tot maandag 3 oktober is de overzichtstentoonstelling van de winnende foto’s van Pride Photo Award te bezichtigen in Gebouw Het Sieraad in Amsterdam West, met films op donderdag avonden.

De foto’s tonen de diversiteit van LGBT-gemeenschap en gender diversiteit. De expositie bestaat uit ruim 70 foto’s uit Europa, Mexico, Oeganda, Syrië, Thailand en de Verenigde Staten. Curator Roderick van der Lee van Foam Fotografiemuseum Amsterdam stelde de expositie samen uit de 18 winnaars van de zes verschillende categorieën: Gender, Sport, Actualiteiten, Documantaire, Open en het thema van Pride Photo Award 2011 ‘Straight back at you’.  ‘Straight back at you’  verwijst naar de manier waarop de buitenwereld reageert op mensen die anders zijn dan de hetero- en sekse stereotypen.

CompanyPridePlatformHet Company Pride Platform vraagt aandacht voor een homovriendelijke werkvloer met de slogan ‘I can be myself @work’. Dit werd gedaan als aanklacht tegen het feit dat ruim 30 procent van de Nederlandse lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LGBT) niet uit de kast durven te komen op de werkvloer. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planburau, de Commissie Gelijke Behandeling en het COC, blijkt dat in Nederland een derde van de LGBT-werknemers niet voor zijn of haar geaardheid uitkomt. Wie dat wel doet krijgt vraag te maken met negatief gedrag en opmerkingen van collega’s.

Handreiking_homo-emancipatie_werkDe nieuwe handreiking van Movisie beschrijft wat werkgevers kunnen doen aan betere acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgendermedewerkers (LHBT's). Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders kunnen op het werk te maken krijgen met roddels, flauwe grappen en ongepaste vragen over hun privéleven. De aard en vorm daarvan verschilt per sector en organisatie. Zo blijkt bijvoorbeeld dat er meer discriminatie voorkomt in de industriesector en minder in de zorg. De gevolgen van sociale uitsluiting, pesten en discriminatie bestaan vooral uit werkstress en emotionele uitputting, depersonalisatie (een afstandelijke houding ten opzichte van je werk), een hoger ziekteverzuim en gezondheidsklachten. Ruim een op de tien LHBT's zoekt uiteindelijk naar een andere baan vanwege een LHBT-negatieve sfeer op het werk.

Bestel of download de handreiking of bekijk de andere handreikingen en factsheets over homo-emancipatie op de website van Movisie.
DeRozeBelweekVan 3 tot en met 7 oktober vindt de Roze Belweek plaats. In die week kunnen roze ouderen én familie, vrienden en hulpverleners op het gratis nummer 0800-6236233 hun wensen en ideeën kwijt. Roze 50+ Nederland organiseert de belweek om meer inzicht te krijgen in de leef-, woon- en zorgomstandigheden van roze ouderen. D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra is ambassadeur voor de Roze Belweek. Meer informatie is terug te vinden op de website van Movisie.
gayfilmDe afgelopen jaren heb je in De Munt kunnen genieten van het bijzondere filmprogramma van de Gay Classics. Voor het komende jaar hebben ze de formule grondig onder handen genomen om ons nog beter van dienst te kunnen zijn. De nadruk zal komen te liggen op voorpremières van de nieuwste films, reden waarom de naam van het programma is veranderd van Gay Classics in Gay Night. Wat onveranderd blijft, is elke eerste woensdag van de maand de LGBT-filmavond in De Munt.

7 september - 21:00 uur - Pathé De Munt Amsterdam - From Beginning To End - Klik hier voor tickets Thomas en Francisco zijn 2 Braziliaanse halfbroers, en groeien op in een liefdevol gezin. Ze zijn elkaars beste vrienden en zo close met elkaar dat dit tot opmerkingen uit hun omgeving begint te leiden, hoewel hun liefde compleet onschuldig is Vijftien jaar later als hun moeder overlijdt, vinden de 2 inmiddels volwassen mannen meer dan dan alleen maar troost in elkaars armen... Is liefde sterker dan conventie? Een ongewoon liefdesverhaal dat zich afspeelt in Rio de Janeiro, Buenos Aires en Moskou..

Verwacht bij Pathé Gay Night
7 september - From Beginning to End
5 oktober - Absent
HSVL-LGBTDe Universiteit Leiden heeft een divers, internationaal en multicultureel karakter. Tijdens de Week van de Diversiteit van maandag 10 oktober tot en met vrijdag 14 oktober 2011 toont de universiteit haar verscheidenheid, die niet alleen bestaat uit verschillende culturen maar ook andersoortige diversiteit zoals studeren met functiebeperkingen, (homo)seksualiteit en leeftijd.  Op dinsdag 11 oktober 2011 vanaf 19:00 uur is er een lezingavond in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden over ‘Drie eeuwen homo-emancipatie’.

De Historische StudieVerening Leiden (HSVL) organiseert in het kader van de Week van de Diversiteit de avond ‘Drie eeuwen homo-emancipatie’. Tijdens deze avond staat de emancipatie van homoseksuelen in het verleden én het heden centraal. Naast drie boeiende lezingen van dhr. dr. F.G. Naerebout (Universiteit Leiden), dhr. dr. G. Hekma (Universiteit van Amsterdam) en dhr. W. Rueck (COC Haaglanden) staat een interactief actueel debat op het programma met prominente participanten onder leiding van dhr. dr. D. Bos (Universiteit Leiden). Dit symposium vindt plaats in het prestigieuze Academiegebouw van de Universiteit Leiden. Aansluitend is er gelegenheid voor een borrel.

Locatie: Academiegebouw Universiteit Leiden - Rapenburg 67-73 - 2311 GJ Leiden
Aanmelden kan door een email o.v.v. uw naam te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
U ontvangt per email een toegangsbewijs en de routebeschrijving.
De meeste scholen geven geen voorlichting, terwijl er vaak een vijandig klimaat heerst voor lesbiennes, homo’s, bi’s en transseksuelen.
Daarom moet de regering voorlichting over homoseksualiteit verplicht stellen. Teken hiervoor de petitie.
LET OP: Vergeet niet je ondertekening te bevestigen (je ontvangt daarover een e-mail). http://voorlichtinghomoseksualiteit.petities.nl/
Heeft u vragen over deze petitie, neemt u dan contact op met de petitionaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor meer informatie over de petitie, zie COC Nederland.

Met een petitie op change.org worden de makers van Sesamstraat opgeroepen om Ernie en Bert in de serie te laten trouwen. Ze wonen al 40 jaar samen, slapen in dezelfde slaapkamer (ieder in een eigen bed) en zijn alle twee verstokt vrijgezel. Toch zullen  Bert  en Ernie nooit gaan trouwen, want ‘het zijn poppen en ze zijn niet seksueel georiënteerd’, zo verklaarden de makers van het Amerikaanse Sesamstraat. De petitie werd ruim 8000 keer getekend. Een speciaal aangemaakte Facebook-pagina heeft nu al meer dan 6000 fans. Hieronder het "bewijs" voor de ontkende geaardheid van de karakters.


http://www.youtube.com/watch?v=Z1R8zrVuWP4
De Groninger burgemeester Peter Rehwinkel is dit jaar de winnaar geworden van de Roze Voorloper. De prijs is een initiatief van de Stichting Roze Woensdag Nijmegen en bestaat sinds drie jaar. De Roze Voorloper eert personen die zich bijzonder in zetten voor de integratie en emancipatie van homoseksuelen.
egma-logoAngelo Caltagirone van EGMA, de koepelorganisatie waarvan Genius lid is, heeft ons geattendeerd op de eerstvolgende activiteit die wordt georganiseerd door het LGBT Excellence Centre: de 'Come Out & Play 2011'-dagen die gepland staan voor 31 Augustus tot 2 September van dit jaar in Cardiff, Groot-Brittannië. Op Come Out & Play komen meer dan 1.000 internationale LGBT's en hun sympathisanten, als ook zij die actief zijn op het gebied van gelijkheid en mensenrechten samen. Samen zoeken zij de samenwerking met de (nieuwe) media en wordt de nieuwste vooruitgang gepresenteerd door internationale sprekers en zijn er plenaire bijeenkomsten, workshops, tentoonstellingen. Je kunt er netwerken en meer. http://lgbtec.org.uk/events/1st-international-lgbt-human 
tomoffinlandGalerie MooiMan presenteert op zondag 5 juni 2011 de nieuwe expositie Tom of Finland and mates. Naast meer dan 20 originele tekeningen van Tom of Finland zijn er ook kunstwerken te zien van kunstenaars die geïnspireerd waren door het werk van Tom of Finland. Waaronder Rinaldo Hopf, Musk Ming, Hannes Steinert, Keith King, en Marcel Joosen.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 05 juni 2011 om 16.00 uur door Geert Pruiksma, directeur Museum De Buitenplaats in Eelde. De tentoonstelling duurt tot 04 september 2011. Lees meer hierover ook in de online nieuwsbrief.

wateenheerlijkhetedagNa het grote succes van ‘In bed is het fijn toeven’ komt hetzelfde team met een nieuwe productie: ‘Wat een heerlijk hete dag’. Een op zichzelf staand stuk, maar bezoekers van ‘In bed is het fijn toeven’ zullen het wellicht als een vervolg zien. Ook ‘Wat een heerlijk hete dag’ is geschreven door Paul Haenen en wordt gespeeld door Mike Starink en Jeroen Bos en is geproduceerd door Dammie van Geest voor Betty Asfalt Toneel Produkties. Omdat er ook in Londen belangstelling was voor het Nederlandse succes, stonden Mike Starink en Jeroen Bos, in een Engelse vertaling van het toneelstuk van Paul Haenen ‘Dwelling In Bed Ain’t Bad’, vanaf 10 mei een week lang in Londen, in het befaamde theater Riverside Studios. Voor reserveringen kijk hier.

fnvrozeVoor de periode 2012-2016 willen Company Pride Platform en FNV werken aan het bevorderen van de veiligheid en sociale acceptatie van LHBT in het Midden- en Klein Bedrijf (MKB). EIM Panteia is een onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in het MKB. Company Pride Platform en FNV hebben hen de opdracht gegeven een rapport te maken, wat ons inzicht zal geven over het huidige werkklimaat voor LHBT'ers in het MKB. Aan de hand van de onderzoeksresultaten van dit rapport kunnen Company Pride Platform en FNV vervolgens een plan opzetten om diensten en producten te ontwikkelen die de veiligheid en sociale acceptatie van LHBT in het MKB kunnen bevorderen.

gezochthomoEven geleden stond er op eens voor op de Metro: Gezocht: Een Homo
Bedrijf zoekt letterlijk naar homoseksueel in personeelsadvertentie • Homobelangenorganisaties zijn "niet gelukkig".

Via onze website is de vacature inmiddels vervuld met inderdaad één van onze leden.

Voor meer informatie: Metronieuws.nl
De GGD Amsterdam is onlangs van start gegaan met een onderzoek naar de ervaringen van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en biseksuele mannen en vrouwen in Amsterdam. Andere organisaties die bij dit onderzoek betrokken zijn, zijn onder andere Schorer, COC Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Ze willen namelijk graag weten hoe het gaat met de LGB bevolking in de stad, op het gebied van gezondheid, maar ook juist op andere terreinen. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek worden aanbevelingen gedaan voor mogelijke verbeteringen.  Voor dit onderzoek is de GGD op zoek naar mensen die geinterviewd willen worden. Bezoek hiervoor onderstaande link of klik op de banner. www.gezond.amsterdam.nl/Vertel-jouw-verhaal
BannerGGD
homosportBen je sporter, (sport)bestuurder of ambtenaar? Gay of hetero?
Kom op 26 mei naar het Gay Sportcafé in Casa 400 in Amsterrdam.
17.30 uur – 20.00 uur Hotel Casa 400, bar eerste verdieping
Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam (vlakbij Amstelstation)
Ruime parkeergelegenheid www.hotelcasa400.nl
Met o.a. Casper Boom, topkorfballer. Lees meer.


De Pride Photo Award is een internationale fotowedstrijd voor foto's van topkwaliteit die seksuele en genderdiversiteit laten zien. Als je fotografen kent die de afgelopen twee jaar foto's hebben gemaakt met gender als onderwerp (mannelijkheid, vrouwelijkheid, de derde sekse), of seksuele diversiteit (lesbisch, gay, biseksueel en transgender), dan stelt de organisatie het zeer op prijs als je hen attent kunt maken op de wedstrijd. Informatie: www.pridephotoaward.org. De wedstrijd eindigt op 30 juni.

Lgay-happyancering van *Gay & Happy - het Handboek voor de Moderne Homo* bij Boekhandel Vrolijk op zaterdag 2 april 17:00-18:00 en aansluitende borrel bij Cozy Bar.
*Special guest star*: Dennis Boutkan (Voorzitter COC Amsterdam)

Sinds *Mannenkoorts* uit de jaren tachtig was er geen handboek van Nederlandse bodem dat zich richt op volwassen homomannen. Daar brengt *Gay & Happy* verandering in. Het project heeft een kameleontische voorgeschiedenis: een spontane blogpost van Steven van Lijnden resulteerde in een reeks artikelen in *Gay & Night* en dat leidde uiteindelijk tot een boek, sterk bewerkt en met veel nieuw materiaal. Peter Welleman illustreerde zowel de artikelen als het boek.

eurogamesVan 20 tot en met 24 juli staat Rotterdam in het teken van het belangrijkste homo- en lesbosportevenement van Europa: de EuroGames 2011. Zo'n 6.000 deelnemers uit binnen- en buitenland komen naar de havenstad om te sporten, cultuur te proeven en natuurlijk om kennis te maken met alles wat Rotterdam te bieden heeft. En dat alles onder het motto "Show Your COLOUR!".

Voor iedereen
De EuroGames zijn een sportief feestje voor iedereen. Natuurlijk in de eerste plaats voor de deelnemers aan de 28 sporten en het uitgebreide cultuurprogramma. Maar ook voor alle Rotterdammers en iedereen die in juli 2011 naar de stad komt. Want meer nog dan homo-emancipatie in de sport, vraagt deze editie van de EuroGames mensen open te staan voor iedereen. Ongeacht culturele achtergrond, geaardheid of sekse. Iedereen mag meedoen en iedereen mag komen kijken: Show Your COLOUR!

rozefilmdagenDe 14de editie van de Roze Filmdagen, hét Amsterdam Gay & Lesbian Filmfestival gaat 10 maart van start. Wat in de vorige eeuw begon als een kleinschalig initiatief om gay & lesbian films te laten zien is uitgegroeid tot een sterk roze merk. Er worden films vertoond die nog niet of nauwelijks eerder in de Amsterdamse bioscoop te zien zijn geweest.  Maar liefst 11 dagen, 112 voorstellingen, een tentoonstelling en speciale voorvertoningen.
Van 10 tot 20 maart 2011 staat het Ketelhuis in thema van de LGBT film. Voor meer informatie http://www.rozefilmdagen.nl
gezochthomoVorige week stond er op eens voor op de Metro: Gezocht: Een Homo
Bedrijf zoekt letterlijk naar homoseksueel in personeelsadvertentie • Homobelangenorganisaties zijn "niet gelukkig".

De redactie werd getipt door een van de leden, dank hiervoor. Wat vind jij hiervan?
Het leek de redactie dan ook leuk om onze poll (in de rechter kolom) hierop aan te passen 
en daarnaast een item te openen op ons forum met als stelling:
"Positieve discriminatie in een vacature..."

Voor meer informatie: Metronieuws.nl
sven-latenightExplosieve Ratzke domineert de zaterdagnacht (Het Parool)
Amsterdam heeft 't, eindelijk: een zwoele nachtclub, waar elke zaterdagavond om elf uur wordt opgetreden. Met als initiatiefnemer en gastheer Sven Ratzke. De Nederlands-Duitse Ratzke is de perfecte gastheer voor de nachtelijke feestjes in de rode foyer van het DeLaMar. De toegang is slechts tien euro en de bar blijft tijdens de voorstelling open. (Anne-Rose Bantzinger): http://delamar.nl/voorstellingen/2010-2011/delamar-late-night-presents/ Alles over Sven Ratzke: www.sven-ratzke.de

andermansogenKersvers Genius-lid Marjolein Houweling is maandag a.s. te gast in het Parooltheater. In gesprek met Frits Visser praat zij over haar nieuwe boek Andermans Ogen.

PAROOLTHEATER –Marjolein Houweling
7 FEBRUARI
Sint Pieterspoortsteeg 33 te Amsterdam
reserveringen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 5584300
Talkshow met Frits Visser Aanvang: 21.00 uur.

De journalist Marjolein Houweling is al jaren gelukkig in de Bijlmer. Ze deed er verslag van in haar roman 'Andermans ogen', waarin de hoofdpersoon o.a. homo's introduceert bij een voetbalclub in de 1e divisie. PT huismeester Frits Visser praat met haar. Ook over de moord op Mathilde Willink, aan wie het boek is opgedragen. www.marjoleinhouweling.nl.
Voor meer informatie lees ook het eerdere item op de website.

MILK_careerOp 27 en 28 mei 2011 vindt in Berlijn  de tweede carierrebeurs voor homo's, lesbienes en vrienden van diversiteit plaats: MILK CAREER. Homo-vriendelijke bedrijven en gay professional netwerken zullen zich hier presenteren, ook worden er seminars en workshops gegeven met betrekking tot diversiteit.

Tickets zijn vanaf nu online verkrijgbaar: http://www.milkcareer.com/de/tickets/
artrotterdam10-13 februari 2011 - Object Rotterdam 2011
Object Rotterdam is de internationale beurs voor autonoom design en vindt gelijktijdig met Art Rotterdam plaats in het tegenoverliggende gebouw Las Palmas. Twintig internationale deelnemers tonen op Object Rotterdam unieke of in kleine oplage geproduceerde objecten uit de wereld van actueel design, crafts en sieraden. Object Rotterdam legt het snijvlak bloot tussen design en beeldende kunst en is de plek om de laatste ontwikkelingen hierin te ervaren.

10-13 februari 2011 - Art Rotterdam 2011
Art Rotterdam is de beurs om opkomend talent te ontdekken en de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst te volgen. Zeventig internationale galeries, die zijn geselecteerd op basis van kwaliteit, actualiteit en eigenzinnigheid, presenteren hun meest uitdagende kunstenaars in de prachtige vertrekhal van de Holland Amerika Lijn. Art Rotterdam is door zijn hoge kwaliteit en levendige atmosfeer een niet te missen evenement voor de internationale kunstliefhebber geworden.

Voor meer informatie: http://www.objectrotterdam.nl/ en http://www.artrotterdam.nl/

JongeGeleerdeAls vervolg op het boek "De jonge reiziger" uit 2006 van de hand van schrijver Thomas Lindblad zijn er twee nieuwe delen verschenen: "De jonge docent" en "De jonge geleerde". Beide delen lezen even vlot weg als het eerste deel maar hebben een geheel andere setting. Waar in "De jonge reiziger" veel exotische bestemmingen ten tonele worden gevoerd, spelen de vervolgdelen dichter bij huis; voornamelijk in Leiden. Nu gaat het meer om de (homo) vriendschappen en de verwikkelingen waarin de hoofdpersoon Michael terecht komt tijdens zijn afstuderen, docentschap en promotie. Slechts zijdelings gaat het over zijn nieuwe relatie met een dove Aziatische jongen, die geheel anders van aard is dan de relatie met een wat oudere man waar het in het eerste deel om draait. Het soapgehalte in de vervolgdelen is tamelijk hoog, maar de boeken ontstijgen het ermee geassocieerde niveau zeer zeker. Voornamelijk door de vele reflecties van Michael en het inzicht wat wij als lezer krijgen in zijn gedachtegang.

Expositie "Make a statement"- expositie over vrijheid en coming out

Deelnemende kunstenaars zijn o.a.: Peter Colstee, Frank Gabriël, Jan Mattheus de Grauw, 
Paul Lagrouw, Jan Griffioen, Marianne Hofstee, Keith King, René Kuipers, Rolf Maas, 
Bart Mertens, MuskMing, Peter Schauwecker, Jelle van Veen en Hay Wijnhoven.

De expositie is te zien tot en met 5 december 2010.

Galerie Mooi man

eurogamesVolgend jaar vinden de Eurogames (de Europese tegenhanger van de Gay Games) in Rotterdam plaats. Met meer dan 6000 verwachte deelnemers wordt het een event van topformaat. De organisatie is nog op zoek naar deskundige vrijwilligers, zoals een secretaris, hoofd Office en hoofd HRM . Interesse? Klik dan door naar de documenten onder International. Voor meer info: www.eurogames2011.eu .

WeZijnErZiekVan"Help een homo in de klas" is een documentaire die op initiatief van de voorlichtersgroep Amsterdam tot stand is gekomen. Het toont het werk dat vele voorlichters elke dag weer verrichten door op voornamelijk middelbare scholen voorlichting over homoseksualiteit te geven. De opmerkingen van leerlingen kunnen soms heftig zijn maar ook soms zeer ontroerend. De documentaire zal volgens de huidige planning op maandag 13 december 's avonds worden uitgezonden door de Humanistische Omroep. Een voorproefje van de film is vast te zien op de site: www.helpeenhomoindeklas.nl
Nichtencircus - vier dagen lang topvariété op 'Strand West' in Amsterdam. Met o.a. reptiliendompteur Ferry Torre, Illusionistentrio Kat, Job & Eugene, circusjongleur David Severins, etc., etc. en popduo 'Euroband' en spreekstalmeester Frits Huffnagel.

Richard van Crommert & Casablanca presenteren 'Nichtencircus'.

Meer informatie: zie http://www.nichtencircus.nl/
Open Art Fair 2010: 8 t/m 12 september 2010, Jaarbeurs Utrecht

Op woensdag 8 september opent in de Jaarbeurs Utrecht voor de derde maal de kunstbeurs Open Art Fair. Voorig jaar hebben ongeveer 17.000 bezoekers deze kunstbeurs bezocht. Galerie MooiMan (www.mooi-man.nl) was op deze beurs nummer 5 op de lijst van de best bezochte galeriën. Ook dit jaar heeft Galerie MooiMan een beursstand op de Open Art Fair (standnummer 3.37). 

In de stand van Galerie MooiMan zal werk te zien zijn van o.a. Roland Berger, Ewoud Broeksma, Danny Cobbaut, Dennis Coenraad, Jaap van Ek, Jan Griffioen, Marianne Hofstee, Douglas Holtquist, Rinaldo Hopf, Marcel Joosen, Keith King, Jannes Koetsier, Rob de Lange, Cornelius McCarthy, Rob Raats, Anna Richter, Riccardo Rossati, Sacrevoir, Martin-Jan van Santen, Peter Schauwecker, Hannes Steinert, Frank Weidema, Hay Wijnhoven, Marcel Warmenhoven, Kees Woestenenk en Nebojsa Zdravkovic.

Een grote diversiteit in kunstenaars en ook een grote diversiteit in het getoonde werk. Binnenkort zal de actuele invulling van Galerie MooiMan op de Open Art Fair ook op de website www.mooi-man.nl te zien zijn.

Mocht een Genius-lid interesse hebben om alleen of met een partner naar deze beurs te gaan, dan kunnen gratis toegangskaarten (1 toegangskaart geeft twee personen toegang; waarde: 20,- Euro) aangevraagd worden via e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (zolang de voorraad strekt). Je kunt ze ook downloaden van de site.

Galerie MooiMan hoopt Genius-leden tijdens de beursweek van woensdag 8 t/m zondag 12 september in de stand te moegen ontvangen.

HR
CompanyPridePlatformThe Company Pride Platform cordially invites you to the "Meet the Networks" networking event at the Pink Drink & Buurt Barbeque; Part of the Amsterdam Gay Pride
When: Friday, Aug. 6th from 16:00 - 23:00
Where: Amstelveld, Amsterdam in front of Nel's Restaurant
What: Music, drinks, light food & snacks (consumption at your own cost)
Who: LGBT Networks of all shapes and sizes
Why: Getting to know other LGBT networks
How: No need to sign up, just SHOW up and be proud!
www.companyprideplatform.org
poniespinkDit jaar reist de Parade met haar kleurrijke tenten, restaurant en terrassen voor de twintigste keer door Nederland. Met dit jaar 75 theater-, muziek en dansvoorstelingen, 55 bands en meer dan 20 kindervoorstellingen valt er op de Parade voor iedereen iets te beleven. 

Speciale aandacht voor Ponies' Pink over onderbuikgevoelens en vlinders in je bibs. Ponies' Pink neemt de homo fris onder de loep. Beladen met politieke ambivalentie, mediahypes en religieus verwerp. De makers van Ponies' Pink hebben er geen verstand van, maar wel veel ervaring mee. Ze kennen de barricades en de dogma's. En die zijn pittig. Een stevig rauwe en vooral humoristische voorstelling over de gecultiveerde clichés van de roemruchte subcultuur. Vanuit een persoonlijke beleving, te midden van al het maatschappelijke geweld. Nog steeds. Verwacht seks, gebabbel, nichtelijke valsheid, hetero emoties en veel esthetisch genot. Reken niet op ABBA.
  • Den Haag 2 t/m 4 juli
  • Utrecht 16 t/m 20 juli
  • Amsterdam 11 t/m 16 augustus

Voor meer informatie over de Parade en voor kaartverkoop www.deparade.nl

CPP-IBM Foto: Katiche van der KnoopIn het kader van de vierde jaarlijkse conferentie van de Company Pride Platform Foundation (CPP) in Amsterdam, samen met het derde jaarcongres van de International Gay and Lesbian Chamber of Commerce (IGLCC) tussen 9 en 11 juni, kwamen sprekers uit de internationale businesswereld, uit de publieke sector, vertegenwoordigers van de Nederlandse overheid en de Europese Unie en uit de internationale LGBT business community bijeen. Thema was 'til internationaal LGBT-businessleiderschap naar een hoger niveau'.

CompanyPridePlatform
Company Pride Platform (CPP), in samenwerking met de International Gay and Lesbian Chamber of Commerce (IGLCC), nodigt u van harte uit om deel te nemen aan de 4e jaarlijkse CPP conferentie, die dit jaar wordt gehouden samen met het 3e jaarlijkse IGLCC Congres van 9 tot en met 11 juni in Amsterdam. Beide organisaties werken nauw samen om een gecombineerd internationaal evenement te brengen met actuele LGBT Business onderwerpen met top sprekers uit het bedrijfsleven, uit de publiek sector waaronder vertegenwoordigers van de Nederlandse overheid en de EU, en uit de internationale LGBT community. Voertaal van dit evenement is engels. Het voorlopige programma is in PDF bijgevoegd. 
keirozeOmdat de stichting Keiroze over onvoldoende financiële middelen beschikt voor de Roze Zaterdag in Amersfoort op 26 juni dit jaar, wordt een benefietconcert georganiseerd. In dit concert wordt door merendeels roze musici muziek van onder meer roze componisten alsmede van Ramses Shaffy ten gehore gebracht. Tevens treedt het Roze koor op onder leiding van Susanne Mink.

Dit concert vindt plaats op zondag 6 juni 2010 in de Aegtenkapel aan 't Zand 37 in Amersfoort ten behoeve van de Roze Zaterdag. Er vinden concerten plaats om 15.30 uur en 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de site www.keiroze.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

gayvertisingOp 29 juni 2010 zal er in Londen een GAY BUSINESS CONFERENCE worden georganiseerd. Deze conferentie gaat in op de marketing en verkoop aan de groepmarkt van homo- en biseksuele consumenten. Verschillende sprekers delen hun ervaringen en expertise in "gay-marketing".
Meer informatie vind je op http://www.gaybusinessconference.com

DeolliOp zaterdag 1 mei om 17:30 uur vindt de officiele opening van schilderijen tentoonstelling DEOLLI in Amsterdam plaats. Marcio Geraldo de Oliveira presenteert van 1 mei tot 30 mei 2010 in Kunstenaars Café Eijlders zijn schilderijen gebaseerd op zijn ervaringen van met name de Gaywereld in Brazilië en Europa. Elke zaterdagavond zullen Marcio en Rudi zelf ook aanwezig zijn. De abstract figuratieve kleurrijke doeken spreken velen direct aan. Naast een aantal grotere doeken, zijn er verschillende, direct meeneembare kleinere doeken te verkrijgen. Café Eijlders - Korte Leidsedwarsstraat 47, 1017 PW Amsterdam. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-5347-9084.
gayspringDe lente is nu begonnen. Van 7 t/m 9 mei 2010 organiseert Stichting de Kringen een mannenweekend voor homo- en bi- mannen van alle leeftij¬den. Het thema is: “Gay Spring”. Het wordt een gezellig en feestelijk weekend met af en toe ook een paar momenten waarin je jezelf onder de loep kunt nemen. Als je je opgeeft voor het weekend kun je een eerste en een tweede keuze maken uit de drie aangeboden workshops: maskers / massage / schilderen. Er zijn nog plaatsen vrij. Meer info : www.kringen.nl.
studentenlachen Er bestaan wel degelijk een relatie tussen seksuele geaardheid en studieresultaten. Tot deze conclusie komt professor Christopher Carpenter van de Paul Merage School of Business aan de University of California Irvine. Hij geeft aan dat homo’s beter en hoger opgeleid zijn dan hetero’s. In de Economics of Education Review publiceert hij zijn uitkomsten en resultaten. Recent is er weer aandacht voor deze resultaten o.a. op ScienceGuide.nl.
RozeVerkiezingOp 3 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. In het hele land staan er honderden homoseksuele en lesbische kandidaten op de lijsten. Gayvote.nl informeert je over de ‘roze’ standpunten van partijen die deelnemen aan deze verkiezingen. Wat hebben ze de afgelopen periode voor homo´s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders gedaan? Wat willen ze de komende periode gaan doen? Wie zijn hun roze kandidaten? Op de website van de Gaykrant zijn er ook veel homoseksuele kandidaten te vinden waar op gestemd kan worden. Geniusleden die zich verkiesbaar hebben gesteld kunnen zich uiteraard ook op onze website profileren. Hiervoor kunnen ze een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
WeZijnErZiekVan Wij zijn er ziek van. Leraren en leerlingen kunnen vandaag de dag nog steeds van school gestuurd worden omdat ze homo zijn en homo doen. Daar is Expreszo het niet mee eens en jij vast ook niet. Als deze wet je misselijk maakt, meld dat dan bij je school en kom op 8 februari om 12 uur naar het Plein bij de Tweede Kamer in Den Haag. Deze oproep doet Expreszo vandaag aan homo- en heterojongeren in heel Nederland.

DialoogOp vrijdag 12 februari a.s. vindt de Landelijke Dialoog plaats met als titel Stilhouden of uitspreken. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de drie projectpartners van De Dialoog: COC Nederland, Humanistisch Verbond en Stichting Malaica.
Na een voordracht van Ahmed Marcouch en introductie van Amma Asante zijn er verschillende dialogen over homoseksualiteit.
Wanneer ga je het gesprek aan over homoseksualiteit? Hoe ga je om met homoseksualiteit binnen levensbeschouwing, familie, onderwijs of culturele diversiteit? Voor meer informatie www.dedialoog.nu.

De 4-jarige Arwen is geadopteerd en heeft twee papa’s, Jarko en Jos. Over twee papa’s zijn nog niet veel kinderboekjes geschreven. In tegenstelling tot boekjes over mama´s en papa´s, mama´s en mama´s en de alleenstaande mama of papa. Daarom besloot Jarko dat het hoog tijd was voor een boekje over twee papa´s zodat Arwen haar eigen verhaal herkent. Voor meer informatie over het boekje: www.feel-good-families.com. Daarnaast het item op Hart van Nederland.
equusEquus is de psychologische thriller van Peter Shaffer waarmee Daniel Radcliffe vorig seizoen op West End bewees dat hij meer kan dan alleen Harry Potter. Dit seizoen brengt het Nationale Toneel deze zinderende voorstelling in regie van Johan Doesburg met Xander van Vledder als de 17-jarige staljongen Alan Strang.
Voor meer informatie http://www.nationaletoneel.nl/voorstellingen/equus/.

Amsterdam - Tot en met 14 november 2009 zijn Mike Starink en Jeroen Bos te zien in een nieuw toneelstuk van Paul Haenen. Twee jeugdige mannen delen met veel plezier het bed. Humor, herkenning en diepgang. Alleen in Het Betty Asfalt Complex! Kijk ook op de speciale website www.inbedishetfijntoeven.nl. Met grappige en onthullende foto's hoe anderen in bed liggen in het kader van een wedstrijd 'mijn mooiste in-bed-toeven-moment'. Nog slechts 5 voorstellingen!
coc-logo.gifZoals jullie waarschijnlijk uit de diverse media hebben begrepen, is COC Nederland een nationale internetpetitie gestart om een einde te maken aan de wettelijke discriminatie van lesbische, homoseksuele en biseksuele leerlingen en docenten. Deze petitie werd aangeboden aan minister Plasterk tijdens de Gay Pride. Wil jij dit ondersteunen? Teken dan de petitie op http://www.petities.nl/petitie/uit_de_kast_uit_de_klas/.

gayprideexhibition.jpgRondom de Gaypride (25 juli / 15 augustus 2009) heeft Eduard Planting extra aandacht voor erotisch getinte fotografie. Homo, lesbo, hetero, het maakt niet uit, voor elk wat wils. Mooie mannen, mooie vrouwen: spannend, uitdagend en altijd een feest om aan de muur te hebben!

Een selectie uit het werk van wereldberoemde internationale fotografen als Robert Mapplethorpe, Herb Ritts, Andres Serrano, Jock Sturges, en Annie Leibovitz. Van eigen bodem is werk te zien van Erwin Olaf, Diana Blok, Els van der Monde en opkomend talent Derk Bos. Extra openingstijden: zaterdag 1 augustus vanaf 11 uur en zondag 2 augustus 13 - 18 uur.

Voor meer informatie Eduard Planting - Fine Art Photographs - www.eduardplanting.com   

kwakoe.jpg

Op de 2e Roze Zondag op 26 juli a.s. tijdens het Kwakoe Festival in Amsterdam zijn enkele openlijke Surinaamse en Antilliaanse homoseksuelen, lesbiennes en transgendersaanwezig. Deze publieke bespreking van homoseksuele gevoelens en de gevolgen voorhet dagelijks leven is uniek in de zwarte homo-emancipatie. Stadsdeelvoorzitter ElviraSweet zal het roze event openen. Op 16 juli opent tevens de tentoonstelling over hethomomonument waarin een divers beeld van zwarte homoseksuele Amsterdammers wordt gegeven.

57_sailorsdelight.gif

De expositie Sailors Delight wordt op 16 augustus om 16.00 geopend door de acteur Henk van Ulsen.

De expositie toont werk van 11 kunstenaars: Alexander von Agoston, Ewoud Broeksma, Peter Colstee, Jaap van Ek, Rinaldo Hopf, René Kuipers, Michaël Müller, Musk Ming, Jan Reemeijer, Peter Schauwecker en Hannes Steinert.

Een internationale expositie waarin matrozen aan wal komen en belanden in een spannende omgeving waarin ook travestie een rol speelt.

De galerie is t/m 9 augustus gesloten. Voor meer informatie http://www.mooi-man.nl 

Twee pinguins_156781c.jpgmannelijke pinguïns in de dierentuin van het Noord-Duitse Bremerhaven hebben samen een ei uitgebroed. Het ei was door de biologische ouders verstoten, waarop het paartje de zorg overnam.
pann40.jpgOp 27 juni a.s. organiseert het jarige PANN het GigaPANN-Feest. Dit grootste homofeest ooit gegeven in de Utrechtse binnenstad is het officiële slotfeest van het jaarlijkse MidZomerGracht festival. De organisatoren verwachten in totaal 5.000 bezoekers. Sinds 27 maart is de kaartverkoop geopend.  GigaPANN start om 19:00 uur met een outdoor festival op het Stadhuisplein. Daar zal een keur aan (inter)nationale artiesten de revue passeren. Vanaf 23:00 uur zijn de grootste zalen van de Utrechtse binnenstad voor het GigaPANN-publiek geopend. Het feest zal daar tot diep in de nacht doorgaan. Bezoekers kunnen 's avonds van locatie wisselen. Voor meer informatie: http://www.pann.nl
weare.gifAmsterdam Gay Pride is het jaarlijkse hoogtepunt voor gay Amsterdam met straatfeesten, gay dance parties en de wereldberoemde Canal Parade over de Amsterdamse grachten. De Canal Parade is een bonte stoet van boten op de eerste zaterdag van augustus (14:00 uur), die gaat vanaf het Westerdok via de Prinsengracht, Amstel, Zwanenburgwal en Oude Schans naar het Oosterdok. Verder zijn er straatfeesten in de diverse gay-uitgaansstraten in Amsterdam. Op verschillende websites is hierover informatie te vinden: http://www.amsterdamgaypride.nl/, http://www.weareproud.nl/ en http://www.amsterdampride.nl/.

logorozewo.jpgDe Nijmeegse binnenstad wordt tijdens de Vierdaagsefeesten omgetoverd tot één groot openluchtpodium en zeven dagen en nachten lang is het er feest. Roze Woensdag valt midden in deze week van de Nijmegense vierdaagse. Op 22 juli 2009 barst in Nijmegen het feest los tijdens de Roze Woensdag. Voor meer informatie http://www.rozewoensdag.nl

rozemaandag.gif'Be Gay For A Day' 

Terwijl de lente weer in volle bloei is en moeder natuur zich van haar kleurrijkste kant laat zien, maakt Tilburg zich op voor Roze Maandag. HEHOLEBIES uit alle windstreken klonteren maandag 20 juli, op de Tilburgse Kermis, weer samen tot een blije feestende massa. Zoals we bij het Europees kampioenschap voetbal met de kleur oranje aangeven samen ergens achter te staan, zo doen we dat op Roze Maandag met de kleur Roze. Met het thema ´Be gay for a day!´ wordt iedereen uitgedaagd zich roze uit te dossen. Voor meer informatie: http://www.rozemaandag-tilburg.nl/en http://www.rozemaandag.nl

rozezaterdag-bijartikel.jpgVan 13 tot en met 20 juni kleurt Den Haag roze. Met de Roze Zaterdag en de daaraan voorafgaande Roze Week wil de Haagse homobeweging een bijdrage leveren aan de emancipatie van alle homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders. De activiteiten zijn voor een breed publiek toegankelijk, en hebben als doel de sociale acceptatie en de zichtbaarheid van homoseksualiteit te bevorderen. Tijdens de Roze Week worden debatten en lezingen gehouden met de emancipatie en acceptatie van de homogemeenschap als leidraad. Naast de congressen, lezingen en manifestaties is er een veelheid aan culturele activiteiten. Roze Zaterdag sluit de Roze Week af met een grootse manifestatie waarbij de sleutelwoorden smaakvol, uitbundig en een positieve boodschap zijn. Op deze afsluitende dag wordt ook de Genius activiteit van de maand georganiseerd. Voor het complete programma: http://www.rozezaterdag.com/

glsummertour.jpg
Samen met filmdistributeur Cinemien organiseert Rialto deze zomer (van 14 juni t/m 2 augustus) de derde editie van de Gay & Lesbian Summer Tour. Net als de vorige jaren zullen de weekeinden van juni en juli, en één van augustus in het teken staan van de mannen- en vrouwenliefde. Op het programma staan tien gay en lesbo films, die niet eerder in Nederland te zien zijn geweest. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Den Bosch, Hilversum, Arnhem, Maastricht, Nijmgen en Utrecht presenteren een tiental films die later dit jaar op DVD uitkomen. Met op 20 juni de Zij aan Zij Special en zondag 26 juli de Gay Lesbian Summertour Marathon (http://www.rialtofilm.nl). Voor meer informatie zie ook http://www.homescreen.nl/gay.
 
midzomergr.jpgHet MidZomerGracht festival is een eigentijds homocultureel evenement waarin het homoseksuele element nadrukkelijk maar niet opdringerig aanwezig is. Het MidZomerGracht festival richt zich niet op de verschillen in seksualiteit, maar op de overeenkomsten tussen de vele homo- en heteroseksuele leefwijzen in al hun culturele verscheidenheid. Het is daardoor aantrekkelijk voor een breed en divers publiek dat in een prettige en typisch Utrechtse sfeer wil feestvieren met homoseksuele mannen en vrouwen. Het MidZomerGracht festival heeft twee belangrijke doelen. Het wil eens per jaar een podium zijn waarop alle Utrechtse homo-organisaties zich gemeenschappelijk kunnen presenteren. Tegelijkertijd wil het festival de maatschappelijke tolerantie jegens homoseksualiteit vergroten door de culturele aspecten ervan toegankelijk te maken voor een groot publiek. De typisch Utrechtse dubbele brug in het logo van het festival symboliseert de overeenkomsten tussen de vele homo- en heteroseksuele leefwijzen.
Het MidZomerGracht festival wordt georganiseerd door Stichting De Overkant en vindt plaats op vrijdag 19 t/m zondag 28 juni 2009. Voor meer informatie http://www.midzomergracht.nl

indekast.jpgWie organiseren het?

Company Pride Platform en de FNV Vakcentrale

Wat gaat er op 19 juni gebeuren?

De conferentie gaat over de problematiek rondom LGBT-vraagstukken. LGBT staat voor lesbisch, gay, biseksueel en transgender. We gaan heel praktisch in gesprek met elkaar over nut en noodzaak van openheid en beleid. Centraal staat het benoemen van de knelpunten en het uitwisselen van praktijkvoorbeelden die succesvol (kunnen zijn: - Hoe staat het met de zichtbaarheid en acceptatie van lesbo's en homo's op de werkvloer? - Kan een LGBT-netwerk uitkomst bieden en een bijdrage leveren aan het werkklimaat? - Wat kan een goed diversiteitsbeleid binnen een bedrijf betekenen voor LGBT-medewerkers? - Welke invloed heeft een dergelijk beleid op de prestaties van dat bedrijf? - Wat zijn de uitkomsten van het laatste onderzoek van de Commissie Gelijke Behandeling? - Wat doet de Gay Straight Alliance van de FNV en Company Pride Platform en wat kan deze voor u beteken?

homophobia.jpgSinds 2005 is 17 mei de Internationale Dag tegen Homofobie, ook wel bekend als IDAHO (een afkorting van de Engelse benaming International Day Against Homophobia). Holebi-organisaties in veel landen vragen op die dag aandacht voor het feit dat er nog steeds te veel homohaat is in de wereld.

In tachtig landen is homoseksualiteit namelijk nog steeds wettelijk verboden, soms zelfs op straffe van de dood. COC Leiden en Amnesty Leiden vragen tijdens de Leidse Marathon op 17 mei 2009 aandacht voor de Internationale Dag tegen Homofobie, op dezelfde dag. En: hoe meer lopers, hoe groter het effect! Er zijn meerdere afstanden: 5, 10, 21 en 42 kilometer. Iedereen - beginners en fanatieke lopers - kan dus meedoen! 

Interesse? Aanmelden? Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie over de actie ontvangen, meld je dan alvast aan via een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast zul je jezelf gewoon moeten inschrijven via www.marathon.nl. Heb je je ingeschreven, stuur dan de digitale bevestiging van je registratie alvast aan ons door. We houden je dan op de hoogte.

Queens Ball - 2 mei 2009Ter ere van haar 20 jarig bestaan viert het Roze Blok op zaterdag 2 mei het Queer Queens Ball in Speakers (Burgwal 45-49) te Delft. Dit is tevens de afsluiting van het door hen georganiseerde Queensday Badminton Tournament.

Vanaf 22.00 uur zal de koningin iedereen welkom heten, waarna DJ Janet, DJ Lars, VJs, Go Go Boys, Candy Girls & Kitsch In iedereen verder op sleeptouw zullen nemen. De laatstgenoemden hebben naam en faam gemaakt tijdens de legendarische Speakers feesten in het verleden en zij zullen speciaal die avond voor de allerlaatste keer optreden.

Entree: € 12,50. VVK: € 10. De voorverkoop begint binnenkort bij de DWH (Lange Geer 22) en Speakers voorverkoopadressen. Kaarten zijn ook al te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

femfusion.jpg Stichting FemFusion heeft als doel: “Het creëren van een (multi)cultureel platform voor lesbische vrouwen, lesbische activiteiten en de lesbische levensstijl”. Zij zet zich nu meer dan vijf jaar met hart en ziel in voor de emancipatie van 'vrouwen die van vrouwen houden'. Bezoek ook de community website voor lesbische en biseksuele vrouwen:www.femfusion.nl
copenhagen2009.jpgHet aantal Nederlandse deelnemers voor de World Outgames 2009 groeit snel. Om dit te vieren en te zorgen voor een indrukwekkend "oranje tintje" op de Outgames wordt er op zondag 8 maart  van 16 tot 18 uur een informele borrel in Getto Bar (Warmoesstraat 51 Amsterdam) georganiseerd. Hier kunnen deelnemers samenkomen en wordt je op de hoogte gehouden van de laatste updates.

kevin-de-wolf.jpg De Young Professional of the Year Award (YPY) wordt jaarlijks uitgereikt. Genomineerden voor de YPY Award beschikken over minimaal 1 jaar werkervaring, blinken uit in kennis en daadkracht op hun vakgebied en hebben en ruim draagvlak binnen hun organisatie voor hun nominatie. Doel van het evenement is o.a om jonge ambitieuze mensen van verschillende bedrijven met elkaar in contact te brengen, hen op actieve wijze positief onder de aandacht te brengen en hen te stimuleren in hun ontwikkeling.

Kevin de Wolf is binnen PricewaterhouseCoopers (PwC) uit 2100 potentiële kandidaten gekozen tot de YoungPwC’er van het jaar. Kevin heeft ondanks zijn nog maar korte carrière binnen PwC zijn sporen al ruimschoots verdiend. Zo is hij nauw betrokken bij diverse recruitmentactiviteiten en stond aan de basis van de oprichting van het Gay & Lesbian Netwerk binnen PwC dat bij moet dragen aan een grotere diversiteit binnen de organisatie. Reden genoeg om Kevin te ondersteunen door online jouw stem op hem uit te brengen.

Studentenbier ''Het is ongelooflijk anno 2009 in Amsterdam, maar in een aantal studentenverenigingen is het niet bespreekbaar homoseksuele gevoelens te hebben.'' Homoseksualiteit is onder studenten te vaak taboe, zegt Laurens Buijs, bij de UvA onderzoeker naar antihomogeweld. Bron: Parool 14 januari 2009. Buijs wil ook een boot mee laten varen op de GayPride  om de universiteit van Amsterdam te vertegenwoordigen. In het link overzicht  een aantal homostudentenverenigingen en artikelen in de bladen over 'homo zijn' op de universiteit en hoge school. Recent ook in Expreszo, het homojongerenblad, een overzicht van de studentensteden. Rotterdam scoorde de meeste punten en mag zich het meest homovriendelijk noemen.

outforever.gif Hoe ziet je leven er straks uit, wanneer je als homoman of lesbische vrouw in Amsterdam ouder wordt? Kun je dan nog wonen zoals jij wilt? Met de mensen om je heen die jij verkiest? Krijg je de zorg die jij verlangt; passend bij jouw leven? De organisatie in oprichting outForever, wil zich voor lesbische vrouwen en homomannen inspannen om wonen en zorg te combineren. Het is voor outForever van groot belang inzicht te krijgen in hoe de lesbische en homo-Amsterdammers het liefste willen wonen, ook als je ouder wordt en zorg wilt hebben als je deze nodig hebt. Daarom vragen ze jouw hulp door de enquete in te vullen op hun website: www.outforever.nl

 

kringen.jpg Vanaf nu gaan we iedere maand behalve aan een gayfriendly commercial ook aandacht besteden aan een website van een organisatie welke zich inzet voor de gaycommunity.

De Kringen richten zich op homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en biseksuele mensen in Nederland. Kort gezegd bestaan De Kringen uit groepen die bestaan uit 8 tot 15 mensen die regelmatig bij iemand thuis bij elkaar komen. Voor een gesprek over onderwerpen die met homoseksualiteit te maken hebben of gewoon een praatje. De meeste groepen organiseren ook andere activiteiten, zoals dagtrips, samen eten of het homo-nachtleven verkennen.

Aan welke link moeten we de volgende maand aandacht besteden? Mail jouw suggestie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

gaybelgie.jpg De Vlaamse overheid heeft de situatie onderzocht van haar homoseksuele werknemers. De resultaten van die studie vallen erg tegen. De meeste holebi's durven niet altijd meteen uitkomen voor hun geaardheid, en de helft van hen moet geregeld seksueel getinte opmerkingen verdragen.

De vraag blijft dan wel hoe staat het in ons eigen land. Hoe staat het binnen de Nederlandse overheid? De Vlamingen hebben inmiddels een uitgebreid rapport opgesteld met adviezen voor de toekomst. Is dat ook een idee voor Nederland? Wat vind jij? Reacties graag op het forum .

Bron: http://emancipatiezaken.vlaanderen.be/nlapps/docs/default.asp?id=139

lesbianparents1.jpgPer 1 januari 2009 veranderen een aantal dingen in de wetgeving met betrekking tot adoptie door paren van het gelijk geslacht. Paren van gelijk geslacht kunnen per ingang van het nieuwe jaar gezamenlijk een buitenlands kind adopteren. Zij hoeven niet meer de bestaande procedure te volgen door eerst een eenouderadoptieverzoek in te dienen en die te laten volgen door een verzoek tot adoptie door de partner. Voorwaarde is wel dat het land van herkomst een kind beschikbaar stelt voor adoptie door paren van gelijk geslacht.

Bron: Persbericht Ministerie van Justie

 

 399px-gay_couple_from_back_hand_holding_on_csd_2006_berlin_-_make_love_not_war.jpg

In augustus van dit jaar werd door defensie verboden dat militairen in uniform meedoen aan de Gay Pride. Ze zouden de 'waardigheid van hun uniform'niet respecteren als ze het aantrekken bij  'uitbundige feesten waar veel wordt gedronken'. Nadat er nu weer enige maanden voorbij zijn, heeft de tweede kamer uitgesproken dat minister van Middelkoop (defensie) het moet toestaan als militairen in hun uniform, in hun vrije tijd,  willen meedoen aan Gay Pride. Door een misverstand tijdens de stemming is het laatste woord hier echter nog niet over gezegd! Lees het artikel.

 rich_life_0060.gif

Volgens een artikel in Spiegel Online International hebben veel ouder wordende homo’s een grote angst voor discriminatie in een verzorgingshuis. Daarom zijn er in Duitsland diverse projecten gestart die voorzien in de behoefte van verzorgingshuizen speciaal gericht op homo’s. Lees dit interessante artikel: Germany’s gay and gray get a new home of zie video op CNN.

 

rozefilmdagen.jpg Het 12e Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival
Van 12 t/m 20 december vindt alweer de twaalfde editie van de Roze Filmdagen plaats in Cinema de Balie, de Centrale Bibliotheek (OBA), Filmhuis Cavia en Filmtheater de Uitkijk in Amsterdam.De Roze Filmdagen biedt een bijzondere verzameling speelfilms, korte filmprogramma's en documentaires voor de gehele community.Ruim 100 verschillende filmtitels uit 30 verschillende landen geven in 62 voorstellingen een goed beeld van wat er wereldwijd op gay filmgebied gebeurt. De Roze Filmdagen biedt veelal premières van het beste van recente gay cinema. Zowel populaire films als kleinere alternatieve films komen aan bod. Zo divers als de homogemeenschap is zo divers is ook het filmprogramma, dus voor elk wat wils!... Voor meer informatie http://www.rozefilmdagen.nl/

indekast.jpg
In de Intermediair van oktober werd extra aandacht besteed aan homo-emancipatie op de werkvloer.
Doelwit of Doelgroep? - Toenemende homohaat op de werkvloer
Niemand stoort zich aan de seksuele geaardheid van tv-sterren, maar als het een directe collega betreft, is het nog vaak anders. Roze werknemers kruipen noodgedwongen steeds vaker in hun schulp. TNT en ING daarentegen zoeken deze doelgroep bewust op. Met goed diversiteitbeleid laat je homoseksuele medewerkers uit de kast komen en prima samenwerken met collega's die daar nog aan moeten wennen. Bron: Intermediair PW oktober 2008 - Eric Hoogeweg

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.