“Geld verdienen is tijd verknoeien” is een uitspraak van Harry Mulisch, ons boegbeeld van de Nederlandse literatuur. Maar, “Money makes the world go around” en een financiële crisis heeft grote gevolgen. Waar komt geld nou eigenlijk vandaan? Wie houdt daar nu eigenlijk toezicht op? De gevolgen van de financiële crisis zijn nog steeds merkbaar en regeringen wereldwijd proberen met allerlei maatregelen te voorkomen dat ons dit nogmaals overkomt. Gaat dit lukken? Rondom het onderwerp “Geld” heeft de IG Economie een indrukwekkend programma samengesteld en nodigt je daarom van harte uit voor de volgende Genius activiteit:

Zaterdag 27 november 2010 - Geld en de gevolgen van de financiële crisis - Geldmuseum, Utrecht

Locatie

De activiteit vindt dit keer plaats in Utrecht en wel in het Geldmuseum. In dit schitterende pand aan de Leidseweg worden sinds 1911 alle Nederlands munten geslagen. Een passende locatie dus voor een discussie over dit onderwerp.

Mogelijk ondersteunt de browser de weergave van deze afbeelding niet.

Tussen 2005 en 2007 heeft een grootschalige verbouwing en restauratie in het pand plaatsgevonden. De verbouwing heeft het mogelijk gemaakt dat nu de geldproductie en het museum over geld in één gebouw te zien zijn. Een rondleiding door dit gebouw en het museum is onderdeel van het programma. Na de rondleiding, dus tijdens borrel en walking dinner, heb je nog extra gelegenheid om zelfstandig het Geldmuseum te bezoeken en de interactieve en multimediale vaste presentaties te bekijken en aan deel te nemen. Je krijgt een toegangsbewijs waarmee in het museum onder meer kan worden gegokt, gehandeld op de beurs of geboden op de bloemenveiling.

Spreker

Jaap Koelewijn studeerde algemene economie en promoveerde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op het onderwerp bedrijfseconomisch toezicht op het bankwezen. Hij werkte vervolgens in diverse researchfuncties in de financiële sector. Bij Mees Pierson was hij senior-aandelenanalist, bij IRIS (een gezamenlijke dochter van Rabobank en Robeco) en de Autoriteit Financiële Markten was hij hoofd research. Hij heeft verschillende uiteenlopende bestuurlijke werkzaamheden en publiceert regelmatig in het Financieele Dagblad. Sinds 2006 is hij deeltijdhoogleraar Corparate Finance bij Business Universiteit Nyenrode.

Zijn werkzaamheden concentreren zich op het gebied van financiering en belegging enerzijds en de daarbij behorende regelgeving en integriteits- en governancevraagstukken anderzijds.

Programma: (alleen zichtbaar als je ingelogd bent)

Adres:

Het gehele programma vindt plaats in het Geldmuseum: Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht, tel. 030 - 2910492. Kijk op http://www.geldmuseum.nl voor meer informatie.

Aanmelden:

Aanmelden is mogelijk tot en met woensdag 24 november. Leden melden zich aan via de site, aspiranten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Opgeven is mogelijk voor:

  1. alleen het middagprogramma inclusief rondleiding (€ 15)
  2. alleen het avondprogramma (vanaf borrel) (€ 45)
  3. het middag- en avondprogramma inclusief rondleiding (€ 50)

Bij de aanmelding s.v.p. het nummer van je keuze vermelden.

Aanmelden betekent ook betalen, gaarne na aanmelding het juiste bedrag overmaken op rekening (alleen zichtbaar als je ingelogd bent).

Het belooft weer een interessante bijeenkomst te worden en wij hopen daarom op je komst.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.