vezelay.jpgDe Interessegroep Kunst en Cultuur nodigt jullie uit je licht op te komen steken over interpretatie van kunst. Dat licht wordt aangeboden in de vorm van twee inleidingen en een rondgang over tijdelijke tentoonstellingen en de vaste collectie van het Centraal Museum in Utrecht. Volop tijd om ook je eigen zienswijze en interpretatie te geven.

Om de tegenstellingen aan te scherpen komt als eerste kunst uit de middeleeuwen aan bod. Daarna de beleving van contemporaine kunst. Twee uiteenlopende perioden met uiteenlopende kunst. Zijn de verschillen enkel optisch - of is er veel meer aan de hand? Maar misschien is het wel ‘oude wijn in nieuwe zakken’? Kees van de Ploeg geeft zijn inleiding de titel mee: Kunst voordat er sprake is van kunst. Voor Jeroen Damen is naar (moderne) kunst kijken, kijken naar jezelf.


earlymorning.jpgIn vervolg op het ‘geleerde’ maken we onder leiding van gidsen een rondgang door het Centraal Museum. Gidsen zullen ons leiden langs een aantal werken uit de vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen die als illustratief beschouwd kunnen worden voor hetgeen in de inleidingen aan de orde is gesteld. De tijdelijke tentoonstellingen passen daar goed bij. We sluiten af met een vijfgangen diner, bestaande uit straatvoedsel van over de hele wereld.

Aanmelden: het maximum aantal deelnemers is 85. Dus, zorg dat je snel een plaats reserveert! Vanwege een update van de website moet iedereen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden via de website kan deze keer dus niet. Aanmelden is mogelijk tot en met zondag 23 augustus.

Lees meer ...

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.