rozezaterdag.jpg

Nooit op een Roze Zaterdag geweest? Of al jaren niet meer? Dit is je kans! Roze Zaterdag is dit jaar immers in de Residentie (op 20 juni), en Den Haag doet het helemaal anders. Er zal een groots en veelzijdig programma geboden worden op en rond het statige Lange Voorhout, met drie podia, artiesten, hoogwaardigheidsbekleders, kunst, muziek, feesten… Nu de Roze Zaterdag eindelijk ‘op stand’ is, leek het de IG H&A een goede gelegenheid om de Genius-bijeenkomst van juni daaraan te koppelen.  De Roze Zaterdag viert de zichtbaarheid. Een feest dus. Tegelijkertijd is er aanleiding om vragen te stellen. Daarom organiseren we (voor leden, aspiranten en hun introducés) een debat: Neemt de homo-tolerantie af? Gaat dat betekenen dat de zichtbaarheid onder druk komt? Zou een teruglopende zichtbaarheid op haar beurt de tolerantie in gevaar brengen? En wat kan daar tegen gedaan worden?

Judith Schuyf zal het debat openen met een inleiding over de actuele stand van zaken rond tolerantie jegens homoseksualiteit in Nederland. Wat zijn de ontwikkelingen? Wat zijn de cijfers? Neemt de tolerantie toe of af, en zijn er wat dat betreft verschillen naar leeftijd, godsdienst, afkomst, opleiding? Zij zal onder meer ingaan op het literatuuronderzoek dat zij onlangs in opdracht van de ministers van Justitie en OCW gedaan heeft naar homo-negatief geweld. 

Vervolgens zal Dennis Boutkan de discussie toespitsen op concrete maatregelen die in een grote stad genomen moeten worden om de acceptatie van homoseksualiteit te bevorderen, en op de strategie die COC Amsterdam hanteert om in stadsdelen en wijken te werken aan zichtbaarheid en bespreekbaarheid van homoseksualiteit.

Dit alles op 20 juni in Den Haag. Leden kunnen zich uitsluitend aanmelden via de website, aspiranten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.