corpus_mentis_logo.jpgDe gestresste gay professional
Stress . . . waar de meesten van ons hardwerkende professionals zijn, zal dit fenomeen ons niet onbekend zijn. Als je net van je werk komend eerst nog moet koken, het snel bereide maal snel naar binnenwerkt om een avondvergadering te halen, tussendoor nog even binnenwipt bij de sportschool maar vooral niet moet vergeten langs de kassa van het Concertgebouw te gaan om de bestelde kaartjes op te halen, als je eindelijk je Linked-in en Facebook pagina hebt bijgewerkt en je blog hebt geschreven (of doe je dat op je werk?) en nog even een snelle blik hebt geworpen op de Genius-site voordat je het werk van de volgende dag gaat voorbereiden – pff, kortom het wordt je even te veel en je vraagt je af hoelang je dit nog volhoudt.

De Interessegroep Gezondheid en Welzijn organiseert een Geniusbijeenkomst rond het thema stress. Wat is het? Wat zijn de verschijnselen? Bestaat er homo-specifieke stress? Hoe herken je stress bij jezelf? Wat is gezonde stress, wat ongezonde? Wat kun je eraan doen? Dat zijn vragen waar wij zoal mee bezig zullen zijn.

Wij hebben drs. Martin Keesenberg, fysiotherapeut en fysiotherapiewetenschapper, bereid gevonden om ons hierover verder te informeren. Martin heeft een multidisciplinair behandelcentrum, Corpus Mentis geheten, in Leiden http://www.corpusmentis.nl/). Daar behandelt hij maar doet er ook wetenschappelijk onderzoek. Stress is één van zijn onderzoeksterreinen. Daarnaast zullen drs. Michael van Geer, arts en internist i.o. en drs. Manon van de Riet, klinisch- en gezondheidspsycholoog, inleidingen verzorgen. Bovendien gaan wij niet alleen luisteren naar lezingen maar ook in beweging komen. We gaan een eindje wandelen en wij zullen een paar oefeningen leren waarmee wij ons zelfs als we het heel druk hebben enigszins kunnen ontspannen.
Dit alles op zaterdag 30 mei aanstaande in het Lloyd hotel in Amsterdam. Leden kunnen zich uitsluitend aanmelden via de website, aspiranten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.