comfort.jpg
1. De Roze Comfortzone
Vluchthaven - proeftuin - uitvalsbasis

We zijn als homo of lesbienne op een belangrijk aspect anders; we weten wat het is om jezelf niet te herkennen in de normaliteit van de meerderheid. We kennen de druk of de verleiding om ons gedrag aan te passen en daardoor iets wezenlijks van jezelf kwijt te raken. Onder elkáár hoeven we ons níét terug te houden of de schijn op te houden: we kunnen het beste van onszelf geven en ons goed voelen. 
Is Genius die omgeving waarin we onze eigenwaarde ervaren en kwaliteiten ontwikkelen? Hoe vervult Genius die functie voor ons? Hoe vormen we onze roze thuisbasis? Gebruiken wij deze veilige haven om onszelf en elkaar sterker en authentieker te maken? 
De workshop legt deze weg van binnen naar buiten in korte tijd af en laat ervaren dat je in elk geval ín het veilige huis écht uit de kast kunt komen. Je zult dan misschien zin en moed krijgen om je licht ook ‘buiten’ te laten schijnen, i.p.v. het onder de korenmaat te zetten!
 
diversity.jpg
2. Dynamiek van Diversiteit.
 
Managers zijn er vaak op gespitst om een homogene organisatiecultuur neer te zetten met duidelijke en eenduidige normen en waarden. Denk aan KPMG, Ministerie, ABNAMRO, Pentascope enz. 
Hoe werkt dit? Waar we in deze workshop aan werken is het besef, dat hoe meer je open staat voor diversiteit in jezelf, des te meer je open kan staan voor diversiteit in je werkomgeving.
 
pinkwork.jpg
3. Crisis op mijn werk, wat nu?
 
Je denkt: "Dit overkomt mij nooit", maar plotseling komt het bericht dat er gesaneerd moet worden of erger nog, het bedrijf is failliet. 2000 ontslagen bij ING, weg is je baan en een andere baan in die sector kun je wel vergeten. Weg is je lease auto, je laptop en je mobiel. Weg is je zekerheid en je status. Kun je je hypotheek nog betalen?
Wat ga je doen? Hoe ga bezuinigen? Is dat anders dan je hetero collega? Hoe gebruik je je (Gay & Lesbian) netwerk om een nieuwe job te vinden?
Dit zijn de thema's die we in deze interactieve workshop willen behandelen.
 
  
change.jpg
4. Veranderen – en welke kleur beken jij?
 
Er bestaan net zoveel veranderingen als er mensen zijn. ‘Leren veranderen’ is het standaardwerk van Léon de Caluwé en Hans Vermaak over veranderkunde. Het boek geeft vijf fundamenteel verschillende manieren waarop je tegen veranderen aan kunt kijken; ze worden aangeduid met vijf kleuren.
Het kleurendenken geeft in vijf kleuren taal aan het praten over veranderen. Het helpt je bewust te worden van je eigen denkbeelden over veranderen. Het biedt handvatten om opvattingen van anderen te herkennen en daarover met elkaar in gesprek te gaan. Deze workshop geeft een korte, krachtige kennismaking met de vijf werelden van veranderen en laat je ontdekken op welke planeet jijzelf woont...
 
gaysailor.jpg
5. Pak jij je verantwoordelijkheid ?

Een goede zeiler kan inschatten, hoe de wind waait, met welke elementen hij rekening moet houden en tegelijkertijd zijn eigen kracht kan inzetten om zijn eigen koers te varen.
In organisaties raakt dit de autonomie van de ander, maar ook.......waar ligt jouw grens ?
Wanneer pak jij je verantwoordelijkheid ?
In deze workshop gaat het over het stellen van vragen aan jezelf en aan de ander.

De workshop is bestemd voor eenieder, die geïnteresseerd is in persoonlijk leiderschap.
 
"Wat niet wordt gevraagd, zal niet worden geweten
Wat niet wordt bevraagd, zal niet worden gekend"

Einstein
 
talent.jpg
6. Ontwikkeling van roze talenten
 
Hoe kunnen we als Geniusleden onze professionele talenten met elkaar ontwikkelen? We hebben met al onze leden zoveel ervaring en kennis in huis, waarom hier niet meer gebruik van maken?
Vandaar dat we in deze workshop iets van de mogelijkheden willen laten zien en proeven, zaken als persoonlijke coaching en mentorship, intervisie
Het gaat ons er niet om een technische verhandeling te geven van allerlei vormen,  maar om te ervaren wat zoiets voor je kan betekenen op een praktische en aangename wijze.
De meeste leden bij Genius zijn  professionals en we lopen af en toe tegen iets aan waarbij we best wel wat hulp kunnen gebruiken.
Hulp in de zin van even kunnen sparren, je ei kwijt te kunnen of gewoon duidelijk professioneel advies binnen halen. 
We willen graag een start hiermee maken via deze workshop.. We wisselen aan het einde van de workshop onze ervaringen uit en gaan kijken hoe we hiermee binnen Genius  verder gaan
 
network.jpg
7. De roze competentie van Genius

Genius wil een competente roze organisatie zijn. Als uitgangspunten voor de organisatiecompetenties nemen we de recente Beleidsvisie van het Bestuur.
Voor een competente roze organisatie zijn competente roze leden nodig. We veronderstellen daarvoor een roze competentieprofiel bij de leden.
Genius als organisatie moet aan ‘pink competence management’ doen. We gaan met elkaar vaststellen welke competenties Geniusleden zouden moeten hebben en hoe je die competenties kunt meten.
In de workshop denken deelnemers na over de roze competenties van de leden en de ontwikkeling van een instrument om die competenties te meten. 
 

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.