intfilmfestrott.jpg In een recent bericht in NRC was te lezen dat 2008 een topjaar was voor de Nederlandse film: niet alleen werden er meer nieuwe films gemaakt, het aantal bezoekers steeg ook flink.  Vorig jaar gingen er maar liefst dertig nieuwe Nederlandse speelfilms in première, tien meer dan in 2007. Naar de film Oorlogswinter kwamen al bijna 600.000 mensen.

Hoe komt het dat het zo goed gaat met Nederlandse publieksfilms? Wat zijn de voorwaarden voor dit succes? En is het wel even succesvol als het nu lijkt? Wordt er nu nog wel gelet op kleinere artistieke films? Over deze en andere vragen organiseert de Interessegroep Film en Media van Genius op zaterdag 31 januari een middag met specialisten van de Nederlandse film. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in het kader van het Rotterdam International Film Festival. In een college zal worden uiteengezet hoe het er nu wérkelijk voorstaat met de Nederlandse film, en er zal een discussie zijn met filmspecialisten.

Na de bijeenkomst is er een borrel en een diner en bestaat  de mogelijkheid om de slotfilm van het festival bij te wonen. Deze film tijdens het filmfestival bekend worden gemaakt en zal worden vertoond in de grote zaal van De Doelen, inclusief drankje als afsluiting. Genius heeft veertig kaarten hiervoor gereserveerd. Inschrijven kan tot 29 januari op de aanmeldpagina van het intranet. Hier is ook meer informatie te vinden. Aspiranten kunnen zich aanmelden en informatie opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.