tigri.jpg

Periode: 18 april 2009 – 25 april 2009 *

Aantal deelnemers: 16 (max)

Opgeven voor deze reis is nog niet mogelijk, maar wil je vrijblijvend geïnformeerd blijven, stuur dan een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Voor Genius wordt een programma van 1 week opgesteld, maar je bent natuurlijk vrij om te verlengen in Suriname (b.v. 26 april tot 2 mei) of een combinatie met een ander land te maken. Dat kan bijvoorbeeld goed met de Antillen of Trinidad. De datum is onder voorbehoud.


Enkele bezienswaardigheden van de reis:

paramaribo8.jpgParamaribo-binnenstad;

Sinds juli 2002 staat het historische centrum van Paramaribo op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Door de verschillende overheersers en de vele verschillende culturen van de mensen die in Suriname kwamen wonen en door de eigen architectuur van godsdienstige gebouwen, kent de stad een unieke architectuur, waarbij vrijwel alleen met hout is gewerkt. Wij zullen tijdens de reis een stadswandeling maken en diverse bezienswaardigheden bezoeken zoals het Presidentieel paleis, Fort Zeelandia, de Centrale Markt en de Waterkant langs de Suriname-rivier.


commewijne.jpgCommewijne-district plantage tour

Het Commewijne gebied is een van de meest interessante gebieden van Suriname omdat hier zo'n goede indruk gekregen wordt van het plantage-verleden. Het Commewijne district ligt pal ten oosten van Paramaribo aan de overzijde van de Suriname rivier. Hier liggen ook het interessante Fort Amsterdam en het prachtig gerestaureerde Frederiksdorp. In dit gebied zijn prima boottochtjes en fietstochten te maken.


Paramaribo-binnenland

Het regenwoud van Suriname is een van de grootste beschermde tropische regenwouden ter wereld. Het binnenland kun je bereiken per jeep, rivierboot of  vliegtuig. Er bestaat een grote diversiteit aan plant- en diersoorten in het gebied door een grote verscheidenheid aan ecosystemen. Men vindt hier zowel laaglandregenbos als bergketens, waaronder de hoogste berg in Suriname, de 1230 meter hoge Julianatop. waterval-suriname.jpgBijzondere kenmerken zijn de Tafelberg (1026 meter), die in Suriname het enige overblijfsel is van de Roiramazandsteenformatie, en het Duivelsei, een rotsblok dat ogenschijnlijk balanceert op de rand van een bergtop. Menige granietberg is ook te vinden in dit reservaat, zoals de Voltzberg (240 m) en de Van Stockumberg (360) met het unieke rotssavanne-ecosysteem.In dit natuurreservaat komen dierenpopulaties voor die typisch zijn voor het Hoogland van Guyana en waarvan sommige wereldwijd bedreigd zijn, zoals de jaguar, het reuzengordeldier, de reuzenotter, de tapir, de luiaard, 8 apensoorten, de harpijarend en de kleurrijke oranje rotshaan. Vanuit Paramaribo zijn diverse binnenlandse tours mogelijk. Met genius zullen wij tenminste 1 binnenlandse trip maken, welke leuke, interessante trip dat wordt, moet nog bepaald worden.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.