Genius Open 2015

Loading...

genius open 2015 logo

Genius nodigt jullie uit! Want als vereniging voor gay professionals verbinden we ons graag met mensen. Daarom houden wij het Genius Open in het Amsterdamse Volkshotel op zaterdagmiddag 26 september 2015. Doel: jullie laten kennismaken met de ‘Genius-experience’ en geld in te zamelen voor onze benefiet.

Even voorstellen: Genius is een club voor ambitieuze en geëngageerde gay professionals die zichzelf maatschappelijk en persoonlijk willen ontwikkelen (zie www.genius.nl). Samen proberen we de balans tussen business- en privé-relaties zo goed mogelijk te krijgen. Daarom komen onze 200 leden maandelijks bij elkaar om zalm te leren roken, ART Rotterdam te bezoeken, een discussie over de Nederlandse rechtsstaat te voeren, natuurlijk te borrelen en nog veel meer.

We hebben nu al bijna 120 aanmeldingen binnen!

Het Genius Open vindt plaats in het Volkshotel (te Amsterdam), thuisbasis voor iedereen: makelaars & punkrockers, dandy’s & dichters, afwassers & onderwaterlassers, biologen & kunstenaars. Daar kunnen jullie en wij ook nog wel bij. Het voormalige Volkskrant-gebouw is ideaal voor een smaakmakende introductie van een typische Genius-activiteit. Als sprekers hebben wij Boris Dittrich (Human Rights Watch), San Fu Maltha (filmproducent), Janine Dijkmeijer (Nederlands Dans Theater) en Agnes Elling (Mulierinstituut voor Sociaal-Wetenschappelijk Sportonderzoek).

De benefiet is bestemd voor Human Rights Watch, ten behoeve van het betalen van tolken voor LGBT'ers welke (vanwege hun geaardheid) in een vreemd land gevangen zijn gezet. Boris Dittrich zal tijdens het Genius Open dit doel verder toelichten.

Boris Dittrich

Boris Dittrich

Boris Dittrich, voormalig rechter, kreeg landelijke bekendheid in zijn twaalf jaren als Kamerlid voor D66 (1994-2006). Toen maakte hij zich al sterk voor de rechten van LHBT, nu werkt hij als Advocacy Director Seksuele Minderheden voor de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. In het Volkshotel vertelt hij confronterende verhalen over landen, waar homo’s en lesbiennes het een stuk moeilijker hebben dan wij hier in Nederland. Daarom gaat de opbrengst van het Genius Open naar Human Rights Watch zodat zij nog beter hun werk kunnen doen.

Een team dat inspireert

San Fu Maltha

San Fu Maltha is de filmproducent die verantwoordelijk is voor volle bioscoopzalen met titels als Oorlogswinter, Tirza, Alles is Liefde, Zwartboek en veel meer. Hoe maak je in Nederland een film, die de concurrentie met Hollywood aan kan in de bios? Hoe houd je enfants terribles als Paul Verhoeven en Martin Koolhoven in de hand?

Bekende merken

Janine Dijkmeijer

Janine Dijkmeijer combineert de unieke talenten van een (voormalig) professioneel danser en zakelijk directeur. Na jaren zelf op het podium te hebben gestaan (Krisztina de Châtel, Conny Janssen), werd ze zakelijk directeur van het Nationaal Ballet. Vorig jaar stapte ze over naar Den Haag, naar het Nederlands Dans Theater. Hoe loods je zo’n gezelschap door de roerige tijden van verhuizingen en bezuinigingen heen? En hoe zien de nieuwe voorstellingen voor het seizoen 2015-2016 eruit? (Foto ® Rahi Rezvani)

Agnes Elling

Agnes Elling

Agnes Elling kent de Nederlandse sportwereld van binnen en van buiten. De sportsociologe is de aangewezen persoon om ons op de hoogte brengen van de (veranderende) positie van homo’s en lesbiennes in de sportwereld. Zelf was ze actief als hordenloopster, keepte ze in een zaalvoetbalteam en In 1999 was ze medeoprichtster van Dutch Gay & Lesbian Athletics. Als onderzoekster doet ze mee aan NWO-Sport projecten als ‘Sport in Tijden van Ziekte’ en ‘Van voetbalvrouwen naar vrouwenvoetbal’. Bij Genius vertelt de sociologe van het Utrechtse Mulierinstituut voor Sociaal-Wetenschappelijk Sportonderzoek hoe de publieke positie van homo’s en lesbiennes in de sportwereld verandert, hoe lesbiennes worden weggepoetst om vrouwensport voor een breed publiek aantrekkelijk te maken en te houden. En hoe ga je als sporter om met homograppen in de sportwereld?

52.353711 4.911916
Genius Open 2015
Volkshotel
Wibautstraat 150
1091GR Amsterdam

Aanmelden

De inschrijving voor Genius Open 2015 is gesloten.